Θέμα Παναθηναϊκού θέτει η Nova στη Λίγκα

Θέμα Παναθηναϊκού θέτει η Nova στη Λίγκα

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής του Παναθηναϊκού στο επόμενο πρωτάθλημα ή της αποχώρησής του από αυτό θέτει επίσημα η Nova, με επιστολή που έστειλε στη Σούπερ Λίγκα.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του συνεταιρισμού για τη σεζόν 2018-2019.

Το συνδρομητικό κανάλι έστειλε επιστολή στον συνεταιρισμό, η οποία αναφέρει τα εξής:

α) Η οικονομική πρόταση για την επόμενη σεζόν ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή είναι στο επίπεδο των φετινών χρημάτων, έπειτα από το «κούρεμα» 18% που έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Δεν διευκρινίζεται αν στην πρόταση περιλαμβάνεται και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος φέτος υπέγραψε ξεχωριστό συμβόλαιο με τη Nova έναντι περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ.

β) Η Nova, επικαλούμενη την ίδια τη Σούπερ Λίγκα, δηλώσεις ανθρώπων του Παναθηναϊκού και δημοσιεύματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση του συλλόγου, τονίζει ότι η πρόταση των 30 εκατομμυρίων ευρώ προϋποθέτει τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Αλλως, αν υποβιβαστεί, θα πρέπει η αξία του τιμήματος να προσδιοριστεί εκ νέου από οίκο αξιολόγησης, ενώ αν ο Παναθηναϊκός αποχωρήσει ενώ έχει αρχίσει το πρωτάθλημα, τότε εκτός από τον επανακαθορισμό του τιμήματος θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες που προβλέπονται στο συμβόλαιο.

«Η μη συμμετοχή / αποβολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το πρωτάθλημα της SL θα οδηγήσει σε σημαντική αποδυνάμωση της συνολικής εμπορικής απήχησης και αποτίμησης του ποδοσφαιρικού προϊόντος της Super League», αναφέρει χαρακτηριστικά η Nova.

γ) Το συνδρομητικό κανάλι ζητεί για το επόμενο πρωτάθλημα την επιστροφή των πλέι οφ, χωρίς να θέτει θέμα συμμετοχής σε αυτά της ομάδας που θα τερματίσει πρώτη στην κανονική περίοδο. Αντιθέτως, δεν θέτει θέμα μείωσης του αριθμού των ομάδων από 16 σε 14, κάτι που ήταν βασικό αίτημά της στις διαπραγματεύσεις του περασμένου καλοκαιριού.

Πλέον η μπάλα μεταφέρεται στο γήπεδο του συνεταιρισμού, το Δ.Σ. του οποίου αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για να αποφασίσει σχετικά με την πρόταση της Nova αλλά και για να αποφασίσει σχετικά με την ποινή που θα επιβληθεί στις ομάδες που δεν θα πάρουν «άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα».

Η απόφαση αυτή, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, συνδέεται άρρηκτα με την παραμονή ή όχι του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Αν ισχύσει και φέτος η ποινή του υποβιβασμού για τις ΠΑΕ που έχουν μη ρυθμισμένες οφειλές σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, προς άλλες ΠΑΕ και προς το Δημόσιο, τότε δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να κινδυνεύσει και μαζί μ’ αυτόν να κινδυνεύσει η συμφωνία με τη Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του επόμενου πρωταθλήματος.

Αν η Λίγκα επαναφέρει ως ποινή τον περιορισμό στις μεταγραφές, τότε θα είναι σαν να δίνει «φιλί ζωής» στους «πράσινους» διευκολύνοντας παράλληλα τη δική της συμφωνία με τη Nova, εφόσον, βέβαια, δεν βρει καλύτερη πρόταση στην αγορά.

Το θέμα της ποινής για τις ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτηθούν έχει αρχίσει να συζητείται. Υπάρχουν δύο τάσεις. Η μία τάση υποστηρίζει ότι η Σούπερ Λίγκα δεν θα πρέπει να υπαναχωρήσει και θα πρέπει να διατηρήσει και φέτος την ποινή του υποβιβασμού. Η άλλη τάση εξετάζει την επαναφορά της ποινής του περιορισμού των μεταγραφών, υποστηρίζοντας ότι τυχόν υποβιβασμός του Παναθηναϊκού θα έχει πολλαπλό αρνητικό αντίκτυπο στο ποδόσφαιρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή