Νέο σύστημα βαθμολόγησης στον στίβο

Νέο σύστημα βαθμολόγησης στον στίβο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο σύστημα βαθμολόγησης των αθλητών του στίβου πρόκειται να ανακοινωθεί εντός του 2018 από την IAAF, με σκοπό να βοηθήσει τους αθλητές αλλά και τους φιλάθλους να αντιληφθούν καλύτερα το άθλημα.

Η συνεργασία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (IAAF) με την Elite Ltd αποσκοπεί στη δημιουργία της πρώτης παγκόσμιας κατάταξης για αθλητές στίβου στα πρότυπα κι άλλων αθλημάτων, ενώ η συγκεκριμένη βαθμολογία θα λειτουργήσει και ως προκριματικός μηχανισμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα διεξαχθούν στο Τόκιο, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα πραγματοποιηθεί στην Ντόχα το 2019.

Παράλληλα, η IAAF προχωράει και σε μία ακόμη σημαντική καινοτομία, δημιουργώντας έναν νέο οργανισμό, με βασικό στόχο τη διατήρηση αρχείων και ιστορίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Στίβου. Οι δύο συγκεκριμένες καινοτομίες, δηλαδή το νέο σύστημα βαθμολόγησης και η «Κληρονομιά της IAAF», είναι κομμάτι των μεταρρυθμίσεων που προωθεί ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου.

Ως προς την Elite Ltd, που θα «τρέξει» αυτές τις μεταρρυθμίσεις της IAAF, πρόκειται για μια ουγγρική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Σπίριεφ Μπόζινταρ το 1979. Ο Μπόζινταρ απεβίωσε το 2010 και η Elite Ltd υποστηρίζει πως η ιστοσελίδα Allathletics.com, την οποία τροφοδοτεί συνεχώς με στοιχεία, είναι η «πληρέστερη και πιο ολοκληρωμένη βάση δεδομένων στον αθλητισμό».

«Η παγκόσμια κατάταξη της IAAF, που θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του 2018, θα οδηγήσει σε μια νέα εποχή και θα διαμορφώσει ένα νέο σύστημα ανταγωνισμού συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος», ανέφερε ο Σεμπάστιαν Κόου, προσθέτοντας: «Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι αθλητές, τα μέσα ενημέρωσης αλλά και οι φίλαθλοι θα έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα της ιεραρχίας των διοργανώσεων και των αθλητών, από το εθνικό επίπεδο μέχρι και τα παγκόσμια πρωταθλήματα. Με αυτό τον τρόπο, θα αντιλαμβάνονται καλύτερα τη λογική της αγωνιστικής περιόδου και της σπουδαιότητας κάποιων αγώνων».

Η θέση του αθλητή στην κατάταξη της IAAF θα μετριέται με βάση το εκάστοτε σκορ που επιτυγχάνουν, τη σημασία του κάθε αγώνα και τη διάρκειά τους, ενώ τα πράγματα θα είναι απολύτως ξεκάθαρα για όλους. Αναλυτικότερες λεπτομέρειες, θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή