Μουντιάλ: Συμπληρώνεται το παζλ των «32»

Μουντιάλ: Συμπληρώνεται το παζλ των «32»

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελβετία, Τυνησία, Σενεγάλη και Μαρόκο πήραν –μαζί με την Κροατία– το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το Σαββατοκύριακο, ενώ μένουν τρία ακόμη διαθέσιμα για να ολοκληρωθεί το παζλ των 32 φιναλίστ που θα μπουν στην κλήρωση της 1ης Δεκεμβρίου.

Η Ελβετία κράτησε δυσκολότερα από ό,τι αναμενόταν το αποτέλεσμα (1-0) του πρώτου αγώνα στο Μπέλφαστ, μένοντας στο 0-0 με τη Β. Ιρλανδία στην προχθεσινή ρεβάνς στη Βασιλεία.

Ηρωας για τους Ελβετούς ήταν και πάλι ο Ρικάρντο Ροντρίγκεζ. Μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι στον πρώτο αγώνα (πέναλτι για το οποίο ακόμη διαμαρτύρονται οι Βορειοϊρλανδοί), ο χιλιανής καταγωγής αμυντικός της Μίλαν απέτρεψε σίγουρο γκολ των φιλοξενουμένων στη Βασιλεία, διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή του τέρματος στις καθυστερήσεις του αγώνα σε κεφαλιά του Τζόνι Εβανς.

Απόψε κρίνεται το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο του Μουντιάλ, με τις Ιρλανδία και Δανία να δίνουν τη μάχη τους στα ίσα μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στην Κοπεγχάγη το Σάββατο.

Οι Ιρλανδοί θα προσπαθήσουν στο Δουβλίνο να καλύψουν το όποιο έλλειμμα ποιότητας έναντι των Δανών, αντιπαρατάσσοντας το σκληρό παιχνίδι που τους χαρακτηρίζει – το οποίο πάντως οι Δανοί δηλώνουν πως δεν φοβούνται: «Νομίζω ότι το αντιμετωπίσαμε αυτό επιτυχώς [στο πρώτο παιχνίδι] και είμαστε έτοιμοι για τα σκληρά τάκλιν και τις προσωπικές μονομαχίες» δήλωσε ο Σίμον Κγερ, ο αμυντικός της εθνικής Δανίας.

Η ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ αναμένεται και πιο επιθετική στην έδρα της, σε αντίθεση με το αυστηρά παθητικό παιχνίδι που έπαιξε το Σάββατο όταν και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε. Τώρα, όμως, χρειάζεται γκολ και της λείπει κάποιος καλός στράικερ που θα κάνει τη δουλειά. «Ωραία θα ήταν να είχαμε έναν καλό σκόρερ στην ομάδα, αν δεν διαθέτεις πρέπει να αναζητήσεις άλλους τρόπους», είπε ο κ. Ο’ Νιλ.

Στην αφρικανική ζώνη ολοκληρώθηκε η πεντάδα των χωρών που θα εκπροσωπήσουν την ήπειρο στη Ρωσία του χρόνου, αφού στις Αίγυπτο και Νιγηρία προστέθηκαν το Μαρόκο, η Τυνησία και η Σενεγάλη. Οι Μαροκινοί και οι Σενεγαλέζοι, μάλιστα, πήραν την πρόκριση με εκτός έδρας νίκες με 2-0 επί των κύριων αντιπάλων τους στους ομίλους τους, την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Νότια Αφρική αντιστοίχως, ενώ στην Τυνησία έφτανε ένα… νυσταγμένο 0-0 εντός έδρας με την αποκλεισμένη Λιβύη.

Στα διηπειρωτικά μπαράζ το αποτέλεσμα των πρώτων αγώνων ήταν το ίδιο, καθώς το 0-0 σφράγισε τόσο το ματς της Ονδούρας με την Αυστραλία όσο και αυτό της Νέας Ζηλανδίας (με βασικό τον Κώστα Μπαρμπαρούση) με το Περού. Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν αύριο στο Σίδνεϊ και μεθαύριο τα ξημερώματα στη Λίμα αντιστοίχως.

• Πλουσιότατο είναι το μενού των φιλικών αγώνων που διεξάγονται παντού απόψε, με κυριότερα τα ματς της Γερμανίας με τη Γαλλία, της Αγγλίας με τη Βραζιλία, της Ρωσίας με την Ισπανία και της Πορτογαλίας με τις ΗΠΑ.

Σε χθεσινά φιλικά η Κύπρος ηττήθηκε με 3-2 στην Αρμενία, η Γεωργία ήλθε ισόπαλη 2-2 με τη Λευκορωσία και το Ιράν επικράτησε με 1-0 της Βενεζουέλας στην Ολλανδία. Στα πιο ενδιαφέροντα φιλικά του Σαββατοκύριακου η Αργεντινή με γκολ του Σέρχιο Αγουέρο στο 86΄ κατέβαλε τη Ρωσία στη Μόσχα με 1-0, ενώ Αγγλία και Γερμανία έμειναν στο 0-0 στο Γουέμπλεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή