Στο Μουντιάλ Δανία και Αυστραλία

Στο Μουντιάλ Δανία και Αυστραλία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστραλία και Δανία ξέσπασαν στους αντιπάλους τους στα μπαράζ και πήραν δύο ακόμη εισιτήρια για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ σήμερα τα ξημερώματα επρόκειτο να κριθεί και η τελευταία ομάδα που θα μπει στην κληρωτίδα των ομίλων της διοργάνωσης την 1η Δεκεμβρίου.

Το «παρών» στη Ρωσία θα δώσει για τέταρτο σερί Μουντιάλ η Αυστραλία, που επικράτησε χθες στο Σίδνεϊ με 3-1 της Ονδούρας.

Οι «Σοκερούζ» του Αγγελου Ποστέκογλου είδαν τον άρχοντα στις στημένες μπάλες της εθνικής Αυστραλίας, τον μέσο Μίλε Τζέντινακ, να σκοράρει το πρώτο τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 54΄ και να σπάει το… ρόδι μετά 143 στείρα λεπτά στο διηπειρωτικό μπαράζ με την Ονδούρα (το πρώτο ματς είχε λήξει χωρίς γκολ). Από εκεί και πέρα το παιχνίδι άνοιξε, η Αυστραλία κέρδισε δύο πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ πάλι ο Τζέντινακ, ενώ ο Αλμπέρτο Ελις πέτυχε το γκολ της τιμής για τους φιλοξενουμένους.

Οι Δανοί συνέτριψαν προχθές το βράδυ με 5-1 στο Δουβλίνο την Ιρλανδία, που κατέρρευσε από ένα αυτογκόλ.

Μετά το 0-0 στην Κοπεγχάγη οι Ιρλανδοί προηγήθηκαν από το 6ο λεπτό με τον Σέιν Ντάφι, αλλά το αυτογκόλ του Σάιρους Κρίστι σε προσπάθεια του Αντρέας Κρίστενσεν στο ημίωρο τους αποσυντόνισε τελείως. Ακολούθησε χατ-τρικ του Κρίστιαν Ερικσεν κι ένα πέναλτι του Νίκλας Μπέντνερ.

Σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στη Λίμα του Περού επρόκειτο να υποδεχθεί τη Νέα Ζηλανδία στη ρεβάνς του 0-0 στο Ουέλινγκτον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή