Ποδόσφαιρο: Το θέαμα δεν πάει… Ελλάδα

Ποδόσφαιρο: Το θέαμα δεν πάει… Ελλάδα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ατρόμητος βρίσκονται μεταξύ των πρώτων 20 ευρωπαϊκών ομάδων που δέχονται τα λιγότερα σουτ εντός περιοχής, σύμφωνα με το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο (CIES). Από τις 100 πρώτες στην Ευρώπη στη σχετική κατάταξη, οι οκτώ ανήκουν στη Σούπερ Λίγκα, ενδεικτικό κι αυτό της έλλειψης θεάματος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στη μελέτη του Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα και αφορά την περίοδο από την έναρξη της φετινής σεζόν έως και τις αρχές Νοεμβρίου, η ομάδα μεταξύ όλων των συμμετεχουσών στα 35 σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης που δέχεται τα λιγότερα σουτ εντός περιοχής είναι η Ολύμπια Λιουμπλιάνας.

Η σλοβενική ομάδα καλείται να αντιμετωπίσει κατά μέσον όρο στο εγχώριο πρωτάθλημα μόνο 3,2 σουτ εντός περιοχής ανά αγώνα, ή περίπου ένα σουτ ανά ημίωρο παιχνιδιού, ενώ συνολικά δέχεται 6,47 σουτ ανά ματς.

Οι ομάδες της ανατολικής Ευρώπης κυριαρχούν στη λίστα αυτή, καθώς μόλις μία ομάδα από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, η Μάντσεστερ Σίτι, βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα. Η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ είναι στην ένατη θέση με 3,45 σουτ εντός περιοχής ανά αγώνα.

Ακριβώς κάτω από την Ολύμπια βρίσκονται ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου, η βουλγαρική Λουντογκόρετς, η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η Μπενφίκα και η Πόρτο.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ με 3,4 σουτ εντός περιοχής ανά ματς στη Σούπερ Λίγκα, σε σύνολο 6,2 σουτ ανά ματς. Δεύτερη ελληνική ομάδα στην κατάταξη είναι η ΑΕΚ με 3,8 σουτ εντός περιοχής, ενώ Παναθηναϊκός και Ατρόμητος ισοβαθμούν στην 20ή θέση με 3,9 σουτ εντός περιοχής, αλλά οι «πράσινοι» δέχονται συνολικά 8 σουτ ανά ματς έναντι 9 του πρωτοπόρου Ατρομήτου.

Το Παρατηρητήριο, που εδρεύει στην Ελβετία, τονίζει μάλιστα ότι ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ομάδα στην κατάταξη από όσες δεν βρίσκονται στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματός τους.

Στις πρώτες 100 ομάδες ανά την Ευρώπη βρίσκονται τέσσερις ακόμα ελληνικές ομάδες: Ο Λεβαδειακός στην 47η θέση με 4,8 σουτ εντός περιοχής ανά αγώνα, ο ουραγός της Σούπερ Λίγκας Πλατανιάς Χανίων στην 66η θέση με 5,1 σουτ, ο Παναιτωλικός με 5,22 και ο ΠΑΣ Γιάννινα στην 85η θέση με 5,7.

Από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης (σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία) μόλις 12 ομάδες βρίσκονται στη λίστα των πρώτων 100 ομάδων, καθώς εκεί το θέαμα είναι σαφώς μεγαλύτερο για τους θεατές λόγω του πιο ανοικτού παιχνιδιού που παίζεται στα ποιοτικότερα πρωταθλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή