Ντέρμπι των… προβλημάτων για ΠΑΟ – ΑΕΚ

Ντέρμπι των… προβλημάτων για ΠΑΟ – ΑΕΚ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα ακόμη κλασικό ντέρμπι, τέταρτο διαδοχικά, συνεχίζεται αυτό το τριήμερο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, μετά τη διακοπή λόγω της εθνικής μας ομάδας.

Το κυρίως… πιάτο στο μενού της 11ης αγωνιστικής σερβίρεται αύριο στη Λεωφόρο, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την πρωτοπόρο ΑΕΚ και θέλει μόνο νίκη για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, ώστε να ξαναμπεί, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο, στο παιχνίδι του τίτλου.

Οι «πράσινοι» είναι πανίσχυροι στην έδρα τους. Μετρούν ένα αήττητο σερί 14 μηνών, έχοντας δεχθεί μόλις δύο γκολ εκεί, αλλά έχουν τα γνωστά οικονομικά προβλήματα να βαραίνουν το κλίμα στα αποδυτήρια και στην εξέδρα. Η ΑΕΚ ξανάπιασε κορυφή, έχει, όμως, να διαχειριστεί τρεις πολύ σημαντικές απουσίες (Μάνταλος, Γιόχανσον τραυματίες – Αραούχο τιμωρημένος), την αδυναμία της μακριά από το ΟΑΚΑ και την παράδοση που τη θέλει να μην μπορεί να νικήσει ως φιλοξενούμενη τον Παναθηναϊκό από το μακρινό 2006!

Αξιοσημείωτο ότι και τα τρία προηγούμενα κλασικά ντέρμπι έληξαν με νίκες των γηπεδούχων.

Η 11η αγωνιστική περιλαμβάνει και άλλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα παιχνίδια, όπως το αποψινό Ολυμπιακός – Λεβαδειακός. Οι φιλοξενούμενοι έχουν μία ήττα όλη κι όλη στο πρωτάθλημα κι αυτή στο 92΄, ενώ σε κανένα από τα δέκα παιχνίδια τους δεν έχουν δεχθεί περισσότερο από ένα γκολ. Ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει σταθερότητα ακόμα, έχει και το κρίσιμο ματς με τη Σπόρτινγκ στη Λισσαβώνα την ερχόμενη Τετάρτη για το Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε μπορεί να προκύψει πιο αμφίρροπο ματς απ’ αυτό που φαντάζεται κανείς λόγω των ονομάτων. Το πρόγραμμα κλείνει τη Δευτέρα με ένα ακόμα πολύ σπουδαίο παιχνίδι: ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην άδεια Τούμπα τον πρωτοπόρο και αήττητο Ατρόμητο, ξέροντας ότι με νίκη θα είναι μόνος πρώτος στην κορυφή στο φινάλε της αγωνιστικής, εάν δεν περάσει η ΑΕΚ νικηφόρα από τη Λεωφόρο.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ: Λαμία – Κέρκυρα 15.00, Λάρισα – Απόλλων 17.15, Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 19.30,

ΚΥΡΙΑΚΗ: Ξάνθη – Πανιώνιος 15.00, ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 17.15, Πλατανιάς – Αστέρας Τρ. 17.15, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 19.30, ΔΕΥΤΕΡΑ: ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (χωρίς θεατές) 19.30.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (10 αγων.): ΑΕΚ 20, Ατρόμητος 20, ΠΑΟΚ 18, Ολυμπιακός 17, Πανιώνιος 15, Λεβαδειακός 15, Ξάνθη 13, Παναθηναϊκός 13, ΠΑΣ Γιάννινα 13, Λαμία 12, Απόλλων 10, Κέρκυρα 10, Λάρισα 10, Αστέρας Τρ. 9, Παναιτωλικός 9, Πλατανιάς 6. Σημ: ο Παναθηναϊκός έχει -2 β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή