Περισσότεροι μεν, απλήρωτοι δε οι διαιτητές

Περισσότεροι μεν, απλήρωτοι δε οι διαιτητές

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας είναι με κύρια ευθύνη του συνεταιρισμού των ΠΑΕ απλήρωτοι για κάποιες από τις περυσινές αγωνιστικές (χθες ειδοποιήθηκαν ότι εξοφλήθηκαν) και δεν έχουν αποζημιωθεί ούτε για τις πρώτες δέκα αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, αποφασίζοντας, με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της ΚΕΔ, Βίτορ Περέιρα, να απόσχουν από τους αγώνες της 13ης αγωνιστικής, εφόσον δεν εξοφληθούν, είναι πολύ πιθανό από τον δεύτερο γύρο σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος να χρησιμοποιούνται πρόσθετοι βοηθοί διαιτητές ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό από τέσσερις σε έξι ανά αγώνα, μαζί, βέβαια, με το κόστος κάθε διαιτησίας.

Οι πρόσθετοι βοηθοί διαιτητές, δηλαδή αυτοί που βρίσκονται δίπλα στα τέρματα και ελέγχουν τι συμβαίνει στη μεγάλη περιοχή, χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια από την UEFA σε όλες τις διοργανώσεις (διασυλλογικές και εθνικών ομάδων ανδρών) με το επιχείρημα ότι δύο επιπλέον ζευγάρια μάτια σε κάθε περιοχή θα ελέγχουν ακόμα καλύτερα τον πιο ευαίσθητο χώρο του τερέν και θα βοηθούν στη λήψη ορθών αποφάσεων. Οι προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ εφάρμοζαν το σύστημα με τους έξι διαιτητές μόνο στους ημιτελικούς και στον τελικό Κυπέλλου, κάτι που ουδέποτε απασχόλησε, ούτε καν ως σκέψη, τις προηγούμενες διοικήσεις της Σούπερ Λίγκας.

Το θέμα έβαλε στους εκπροσώπους του συνεταιρισμού ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο οποίος πιστεύει ότι η αύξηση του αριθμού διαιτητών ανά παιχνίδι θα βοηθήσει στη βελτίωση της εικόνας της διαιτησίας. Πράγματι το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας ψήφισε, κατά πλειοψηφία, υπέρ της υιοθέτησης της πρότασης Περέιρα. Αντίθετη άποψη επικαλούμενες οικονομική επιβάρυνση και ζητώντας το μέτρο να ισχύσει μόνο για τα ντέρμπι εξέφρασαν οι ΠΑΕ Λάρισα, Απόλλων και Λεβαδειακός. Ο Ολυμπιακός, αν και μετείχε στη συνεδρίαση, ήταν ο μόνος που δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Η ΕΠΟ εμφανίζεται διατεθειμένη να υλοποιήσει την απόφαση της Σούπερ Λίγκας και να ικανοποιήσει το αίτημα του Περέιρα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, εφόσον το μέτρο υλοποιηθεί, κάθε ΠΑΕ θα επιβαρυνθεί με περίπου 25.000 ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να λυθεί το ζήτημα της απρόσκοπτης αποζημίωσης των διαιτητών, που αποτελεί υποχρέωση της Σούπερ Λίγκας. Η ΕΠΟ προτείνει να κατατίθενται στο τέλος κάθε μήνα σε ειδικό λογαριασμό τα χρήματα από κάθε ΠΑΕ για τους εντός έδρας αγώνες της και στη συνέχεια με ευθύνη της ομοσπονδίας να κατανέμονται στους διαιτητές. Για τις ΠΑΕ που δεν συμμορφωθούν θα προβλεφθεί ποινή μη διεξαγωγής αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή