ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Βαλέριος Λεωνίδης αποτίει ύστατο φόρο τιμής στον Σουλεϊμάνογλου (Βίντεο)

Ο Βαλέριος Λεωνίδης αποτίει ύστατο φόρο τιμής στον Σουλεϊμάνογλου (Βίντεο)

Τον ύστατο φόρο τιμής στον βασικό αντίπαλο και καλό φίλο του απέτισε ο Βαλέριος Λεωνίδης. Ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας της άρσης βαρών μόλις έμαθε για τον θάνατο του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου αμέσως έφυγε για την Τουρκία προκειμένου να βρεθεί στην κηδεία του θρύλου της παγκόσμιας άρσης βαρών, κάτι που έγινε βασική είδηση στα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Τούρκος αθλητής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών, ύστερα από κίρρωση ήπατος που προήλθε από τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. 

Η κηδεία έγινε στο Φατίχ Τζαμί και μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές ήταν όταν ο Βαλέριος Λεωνίδης πλησίασε το φέρετρο σήκωσε την τουρκική σημαία και φίλησε το ξύλο που κάλυπτε τον νεκρό φίλο του.

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης της Ατλάντας φορούσε μαύρα και με δυσκολία κατάφερε να μιλήσει στα δεκάδες ΜΜΕ που τον πλησίασαν για μία δήλωση. «Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Κάθε στιγμή που πέρναγα μαζί του, ήταν πολύτιμη. Στην Ατλάντα, του είπα: είσαι ο καλύτερος και μου απάντησε: είμαστε οι καλύτεροι», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια.     

Οι δύο αρσιβαρίστες είχαν βρεθεί πολλές φορές αντίπαλοι σε μεγάλους αγώνες, αλλά μακριά από τα πλατό τους ένωνε μία μεγάλη φιλία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βαλέριος Λεωνίδης, χθες, όταν τον ενημερώσαμε για τον θάνατο του Σουλεϊμάνογλου, μάς είπε ότι μαζί του πέθανε ένα μεγάλο μέρος της αθλητικής του ζωής.

Στην κηδεία του «Ηρακλής Τσέπης» παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χακάν Τσαβούκογλου, το τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και καλός φίλος του Ναΐμ, ο Χαλίλ Μουτλού, ο σταρ του ΝΒΑ Χινταγέτ Τούρκογλου κ.α.