Τσάμπιονς Λιγκ: Όλα για όλα ο Ολυμπιακός στη Λισσαβώνα

Τσάμπιονς Λιγκ: Όλα για όλα ο Ολυμπιακός στη Λισσαβώνα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόωρο ευρωπαϊκό τελικό δίνει απόψε (21.45) ο Ολυμπιακός στη Λισσαβώνα. Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή θα επιχειρήσουν να νικήσουν τη Σπόρτινγκ μέσα στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να ελπίζουν πως θα συνεχίσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τον χειμώνα. Ακόμη και η ισοπαλία κρατάει τους «ερυθρόλευκους» στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου και αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα ο αγώνας με τη Γιουβέντους στις αρχές Δεκεμβρίου στο «Καραϊσκάκη».

«Εχουμε αρχίσει και νιώθουμε καλύτερα στον σύλλογο και από τον τρόπο δουλειάς στις προπονήσεις και από κάποια πράγματα που βάζουμε στο παιχνίδι μας. Ελπίζουμε κόντρα στη Σπόρτινγκ να μπορέσουμε να τα δείξουμε στον μεγαλύτερο βαθμό. Απέναντί μας θα έχουμε μία σπουδαία ομάδα», δήλωσε χθες ο Τάκης Λεμονής κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Και πρόσθεσε ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας: «Το καταλαβαίνω ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της νίκης. Αν πήγαινα με μια τέτοια λογική ίσως να έβαζα 4 και 5 επιθετικούς παίκτες. Δεν είναι, όμως, σωστό. Εμείς θα κοιτάξουμε να δημιουργήσουμε περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι κάναμε για παράδειγμα στο ματς με την Μπαρτσελόνα στο “Καμπ Νου”. Και με τη Γιουβέντους και με την Μπαρτσελόνα στο “Καραϊσκάκη” είχαμε κάποιες καλές στιγμές που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης είπε: «Και με την Μπαρτσελόνα μας είχαν αουτσάιντερ, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Δεν έχει σημασία ποιος είναι το αουτσάιντερ ή όχι. Εχουμε έρθει για να τα δώσουμε όλα, από εκεί και πέρα πιστεύουμε στις δυνατότητές μας για να πάρουμε τη νίκη».

Ο Τάκης Λεμονής θα ρίξει και πάλι το βάρος στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες δυνατότητες της Σπόρτινγκ στην επίθεση. Βεβαίως, όχι στον βαθμό που το έκανε στο Τορίνο και κυρίως στη Βαρκελώνη, αφού οι πρωταθλητές Ελλάδας πρέπει να φθάσουν στη νίκη. Για την ενδεκάδα δεν μπορεί να μιλήσει κάποιος με βεβαιότητα. Πάντως, τις περισσότερες πιθανότητες για να παίξουν από την αρχή συγκεντρώνουν οι Προτό, Ελαμπντελαουί ή Φιγκέιρας, Μποτία, Ενγκελς, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ρομαό, Οτζίτζα, Φορτούνης, Πάρντο, Σεμπά ή Καρσελά. Στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», που έχει χωρητικότητα 50.000 θέσεις, αναμένεται να βρεθούν 45.000 θεατές, ανάμεσα στους οποίους θα είναι 1.500 φίλοι του Ολυμπιακού. Οι «Πειραιώτες» τιμωρήθηκαν από την UEFA με πρόστιμο 60.000 ευρώ για την είσοδο δύο φιλάθλων στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο «Καραϊσκάκη», οι οποίοι αγκάλιασαν τον Μέσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή