Ευρωπαϊκή αυλαία για Ολυμπιακό

Ευρωπαϊκή αυλαία για Ολυμπιακό

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» στιγμές αδράνειας στην άμυνά του και γνώρισε την ήττα από τη Σπόρτινγκ με 3-1 χθες βράδυ στο «Ζοσέ Αλβαλάδε». Αποτυγχάνοντας οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν το τρίποντο στη Λισσαβώνα, τερμάτισαν στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου, με αποτέλεσμα ο αγώνας της 5ης Δεκεμβρίου με τη Γιουβέντους στο «Καραϊσκάκης» να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα για την ελληνική ομάδα, αλλά όχι για τη «Μεγάλη Κυρία», η οποία έμεινε στο 0-0 με την Μπαρτσελόνα και κινδυνεύει να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Τάκης Λεμονής έριξε πάλι το βάρος στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού, επιλέγοντας ένα σύστημα στο οποίο δεν υπήρχε κλασικός φορ, αφού ο Τζούρτζεβιτς έμεινε στον πάγκο και ο Μπεν (που προερχόταν από τραυματισμό) αποκλείστηκε από τη 18άδα. Κάτω από τα δοκάρια είχε τον Προτό, ακραίους μπακ τους Φιγκέιρας, Κούτρη, στόπερ τους Μποτία, Ενγκελς, αμυντικούς χαφ τους Ταχτσίδη, Ζιλέ, Ρομαό, εξτρέμ τους Πάρντο, Καρσελά και τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό και είχαν δοκάρι μόλις στο 3΄ με σουτ του Αντρέ Πίντο. Οσο κυλούσε ο χρόνος, οι παίκτες του Τάκη Λεμονή ισορροπούσαν το παιχνίδι, ανεβάζοντας τις γραμμές τους, αλλά δίχως να απειλούν. Τα λάθη στο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας σε δύο φάσεις, στο 40΄ και στο 43΄, έφεραν ισάριθμα γκολ για τη Σπόρτινγκ από τον Ντοστ και τον Μπρούνο Σέζαρ αντίστοιχα. Και ουσιαστικά εκεί «έσβησαν» οι όποιες ελπίδες.

Στο δεύτερο μέρος ο Σεμπά πήρε τη θέση του Καρσελά. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού πραγματοποίησε γρήγορα και δεύτερη αλλαγή. Στο 57΄ ο Τζούρτζεβιτς αντικατέστησε τον Φορτούνη, ενώ στο 65΄ ο Οτζίτζα τον Ταχτσίδη. Ομως, η Σπόρτινγκ ήταν η ομάδα που έχανε τις ευκαιρίες. Και στο 66΄ με κεφαλιά ο Ντοστ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, πέτυχε το 3-0. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε με σουτ του Οτζίτζα στο 86΄.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Κοεντράο, Αντρέ Πίντο, Μπρούνο Φερνάντες, Μπρούνο Σέζαρ (89΄ Ματέους), Ουίλιαμς Καρβάλιο, Μπατάλια, Ματιέ (77΄ Φιγκεϊρέδο), Ντοστ, Ζέλσον Μάρτινς, Πιτσίνι (85΄ Ριστόφσκι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ενγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Πάρντο, Ζιλέ, Ταχτσίδης (65΄ Οτζίτζα), Καρσελά (46’ Σεμπά), Φορτούνης (57΄ Τζούρτζεβιτς).

• Ισοπαλία με σκορ 1-1 απέσπασε η ομάδα νέων του Ολυμπιακού από την αντίστοιχη της Σπόρτινγκ στη Λισσαβώνα, για την 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου του UEFA Youth League. Με το αποτέλεσμα αυτό οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το γκολ των «Πειραϊωτών» πέτυχε ο Βοΐλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή