Γιουρόπα Λιγκ: Ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση η ΑΕΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση η ΑΕΚ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόψε στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έχει «ραντεβού με την ιστορία της». Η φράση είναι χιλιοειπωμένη, σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα χρησιμοποιείται καταχρηστικά, αλλά απόψε είναι πραγματικότητα.

Η Ενωση, με νίκη επί της νταμπλούχου Κροατίας Ριέκα, ουσιαστικά περνάει στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της, αρκεί η Αούστρια Βιέννης να μην κερδίζει τη Μίλαν στο Σαν Σίρο.

Στο Κύπελλο UEFA, που ως τίτλος ακούγεται από μόνος του παλιός, η ΑΕΚ έχει γράψει λαμπρή ιστορία φθάνοντας και έως τα ημιτελικά, αλλά η νέα γενιά της ομάδας έχει την ευκαιρία ξαναδημιουργήσει «μνήμες», προσθέτοντας, όπως είπε και ο Μανόλο Χιμένεθ, «ένα λιθαράκι στην ιστορία της ΑΕΚ».

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Μανόλο Χιμένεθ ανέφερε πως «είναι ένα σημαντικό ματς, μια ευκαιρία για να κάνουμε ένα ακόμα βήμα στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο», ανέφερε ο προπονητής της ΑΕΚ, που κλήθηκε σε απολογία για τη χειρονομία του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

«Σοβαρός αντίπαλος»

Ο προπονητής της Ριέκα Ματίαζ Κεκ χαρακτήρισε την ΑΕΚ «σοβαρό αντίπαλο που δεν βασίζεται σε έναν ποδοσφαιριστή», τονίζοντας πως «είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε καλά».

Αναφορικά με την ενδεκάδα, θεωρείται δεδομένη η χρησιμοποίηση των Τσόσιτς, Αραούχο και Χριστοδουλόπουλου στο βασικό σχήμα, στις θέσεις των Λαμπρόπουλου, Μπακασέτα και Κλωναρίδη σε σχέση με τον αγώνα της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό. Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Ανέστης θα είναι τερματοφύλακας με βασικούς τους Μπακάκη, Βράνιες, Σιμόες, Γκάλο, Γαλανόπουλο, Λόπες και Λιβάγια. Πιθανότητες συμμετοχής στην ενδεκάδα έχει και ο Τσιγκρίνσκι, ενώ δεν αλλάζει ο σχηματισμός του 3-5-2. Στο ΟΑΚΑ, αναμένονται περισσότεροι από 25 χιλιάδες φίλοι της ομάδας.

Για τους πληγέντες

Εντυπωσιακή ανταπόκριση έχει η πρωτοβουλία της ΑΕΚ για τη γενική είσοδο των 5 ευρώ στον αγώνα της Δευτέρας με τον Πλατανιά, καθώς «έφυγαν» 1.000 εισιτήρια μόλις την πρώτη ώρα της κυκλοφορίας τους.

Οι εισπράξεις του αγώνα θα δοθούν αποκλειστικά στους πλημμυροπαθείς, ενώ η καμπάνια της ΑΕΚ έχει τίτλο «κάθε ΑΕΚτζής και ένα εισιτήριο».

Στον συγκεκριμένο αγώνα δεν ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας, δεν θα υπάρξουν προσκλήσεις, ενώ και οι δημοσιογράφοι θα πληρώσουν κανονικά εισιτήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή