Το Περού άνοιξε την όρεξη σε Ιταλία και Ολλανδία

Το Περού άνοιξε την όρεξη σε Ιταλία και Ολλανδία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη φαντασία πολλών χωρών που έμειναν εκτός του Μουντιάλ του 2018 έχει εξάψει η πιθανότητα αποκλεισμού του Περού από τη FIFA εξαιτίας πιθανής κυβερνητικής ανάμειξης στα της περουβιανής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ενώ η κλήρωση για τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέχει μόνο μία εβδομάδα, εφημερίδα της χώρας των Ινκας ανέφερε ότι κυβερνητική βουλευτής ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα θέσει την περουβιανή ομοσπονδία στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης, κάτι που απαγορεύεται ρητώς από τους κανονισμούς της FIFA και έχει επανειλημμένως στο παρελθόν προκαλέσει αγωνιστικό αποκλεισμό χωρών (προσωρινά και της Ελλάδας).

Η ίδια εφημερίδα μάλιστα επικαλείται και πηγές από τη FIFA που έφεραν ενοχλημένη την παγκόσμια ομοσπονδία με το νομοσχέδιο. Τυχόν αποκλεισμός του Περού θα αφήσει κενή την 32η θέση στα τελικά, και ο Τύπος στην Ιταλία οργίασε χθες ότι η «Σκουάντρα Ατζούρα» θα είναι η εκλεκτή της FIFA για τη θέση.

Τα πράγματα βεβαίως δεν είναι τόσο απλά: Η βουλευτής του Περού Παλόμα Νοσέδα δήλωσε έτοιμη να τροποποιήσει το νομοσχέδιό της ώστε να ικανοποιεί και τη FIFA και να μη θέσει επ’ ουδενί σε κίνδυνο τη θέση του Περού στα τελικά.

Επιπλέον, οι κανονισμοί της FIFA αφήνουν στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς ομοσπονδίας την επιλογή της χώρας που θα πάρει τη θέση μιας τιμωρημένης. Ωστόσο, προβάδισμα έναντι της Ιταλίας ή της Ολλανδίας (που επίσης διατυπώνει σχετικές ελπίδες) έχουν σαφώς η Νέα Ζηλανδία, που ηττήθηκε στα μπαράζ από το Περού, και η Χιλή, πρώτη επιλαχούσα στη Νότια Αμερική, ενώ απαγορεύεται η παρουσία άνω των 13 ευρωπαϊκών ομάδων στα τελικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή