Σούπερ Λίγκ: Έξοδοι «φωτιά» για τρεις

Σούπερ Λίγκ: Έξοδοι «φωτιά» για τρεις

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγωνιστική χωρίς κλασικό ντέρμπι αλλά με ενδιαφέροντα παιχνίδια για τις ομάδες της κορυφής είναι η 12η της Σούπερ Λίγκας που θα διεξαχθεί αυτό το τριήμερο. Επειτα από τέσσερις συνεχόμενες αγωνιστικές που το κυρίως πιάτο του μενού ήταν ένα ντέρμπι, το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στις επικίνδυνες εξόδους που έχουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός σε Ν. Σμύρνη και Κέρκυρα αντίστοιχα, αλλά και στο ματς του Ατρόμητου με τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι.

Αντίθετα, η πρωτοπόρος ΑΕΚ έχει (θεωρητικά) εύκολη αποστολή κόντρα στον ουραγό Πλατανιά στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που έχει αποκτήσει ιδιαίτερο χρώμα μετά την απόφαση της διοίκησης της «Ενωσης» να διατεθούν όλες οι εισπράξεις προς ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής. Με γενική είσοδο 5 ευρώ, πλην δύο θυρών με ακριβότερο εισιτήριο γι’ αυτούς που μπορούν να συνεισφέρουν κάτι παραπάνω, θα συνδράμουν σ’ αυτή την προσπάθεια όλοι όσοι βρεθούν τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, ακόμα και οι ποδοσφαιριστές!

Το σημερινό πρόγραμμα ανοίγει στα Γιάννενα με την αναμέτρηση ΠΑΣ –Ξάνθη, δύο ομάδων που είναι αρκετά ψηλά στη βαθμολογία και μπορούν να κοιτάξουν ψηλότερα, συνεχίζεται στη Ριζούπολη με το ντέρμπι κορυφής στην περυσινή… Φούτμπολ Λιγκ Απόλλων – Λαμία και κλείνει το βράδυ στο Περιστέρι, όπου ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Παρότι γνώρισαν την περασμένη αγωνιστική την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα, οι γηπεδούχοι παραμένουν η ευχάριστη έκπληξη της Σούπερ Λίγκας. Είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από την κορυφή και με νίκη επί του αποδεκατισμένου λόγω απουσιών Παναθηναϊκού, θα παραμείνουν «αγκάθι» στα πλευρά των «μεγάλων».

Το κυριακάτικο πρόγραμμα ανοίγει το μεσημέρι στη Ν. Σμύρνη, όπου ο πρωτοπόρος (με την ΑΕΚ) ΠΑΟΚ στοχεύει στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη απέναντι στον ντεφορμέ Πανιώνιο και κλείνει το βράδυ στην Κέρκυρα, σε μια δοκιμασία για τον Ολυμπιακό μετά το άδοξο τέλος των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών του. Οι «Φαίακες» κάνουν καλύτερη του αναμενομένου πορεία και ειδικά στην έδρα τους δείχνουν ικανοί για το καλύτερο. Στο ενδιάμεσο, υπάρχουν δύο ενδιαφέρουσες μονομαχίες ομάδων της περιφέρειας: στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός υποδέχεται την πολύ φορμαρισμένη (τρεις συνεχόμενες νίκες) Λάρισα και στην Τρίπολη ο Αστέρας τον (πολύ σταθερό εφέτος) Λεβαδειακό. Η αυλαία πέφτει τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, στο ζευγάρι με το πιο ακλόνητο φαβορί της αγωνιστικής. Η διαφορά της πρωτοπόρου ΑΕΚ με τον ουραγό Πλατανιά είναι 15 βαθμοί και δεν επιτρέπει στην κρητική ομάδα μεγάλες προσδοκίες σαν κι αυτές που είχε σε προηγούμενες επισκέψεις της στο ΟΑΚΑ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (12η αγωνιστική):

ΣΑΒΒΑΤΟ: ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη 15:00, Απόλλων –Λαμία 17.15, Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 19.30, ΚΥΡΙΑΚΗ: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 15.00, Παναιτωλικός – Λάρισα 17.15, Αστέρας Τρ. – Λεβαδειακός 17.15, Κέρκυρα – Ολυμπιακός 19.30, ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΕΚ – Πλατανιάς 19.30.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΕΚ 21, ΠΑΟΚ 21, Ολυμπιακός 20, Ατρόμητος 20, Ξάνθη 16, Πανιώνιος 15, Λεβαδειακός 15, Παναθηναϊκός 14, ΠΑΣ Γιάννινα 14, Λαμία 13, Λάρισα 13, Αστέρας Τρ. 12, Κέρκυρα 11, Παναιτωλικός 10, Απόλλων 10, Πλατανιάς 6. ΣΗΜ.: Ο Παναθηναϊκός έχει -2 β.

Συμφωνία ΕΠΟ με Σκίμπε για δύο χρόνια

Μόνο οι υπογραφές απομένουν για να σφραγιστεί και τυπικά η νέα διετής συμφωνία της ΕΠΟ με τον Μίκαελ Σκίμπε. Ο Γερμανός τεχνικός ήλθε την Πέμπτη στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος λίγες μέρες νωρίτερα είχε εξουσιοδοτηθεί από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να διαπραγματευθεί την επέκταση του συμβολαίου του για δύο ακόμη χρόνια. Ο Σκίμπε ήταν εξαρχής θετικός και είχε δηλώσει δημοσίως ότι επιθυμεί να παραμείνει. Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν σχετικά γρήγορα, καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν φαίνεται να επέμεινε σε δραστική μείωση των αποδοχών του, όπως είχαν ζητήσει κάποιοι σύμβουλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απολαβές του Γερμανού τεχνικού θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο συμβόλαιό του, δηλαδή 500.000 ευρώ ετησίως. Ο Σκίμπε ζήτησε και πέτυχε να παραμείνουν στο επιτελείο του οι δύο βασικοί του συνεργάτες. Ο Θωμάς Στράτος και ο Κώστας Τσάνας είχαν καλή χημεία μαζί του και θα διατηρήσουν τον ρόλο τους στην ομάδα. Αμέσως μετά τη συμφωνία, αναχώρησε για τη Γερμανία και μόλις συνταχθεί το νέο του συμβόλαιο, θα επιστρέψει για να υπογράψει. Στη διετία που ακολουθεί, βασικοί στόχοι της Εθνικής μας είναι η προκριματική φάση του Euro 2020 και το νεοσύστατο Uefa Nations League.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή