ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τρία νησιά στη διαδρομή του «55ου Ράλλυ Αιγαίου»

Τρία νησιά στη διαδρομή του «55ου Ράλλυ Αιγαίου»

Γράφει ιστορία στη θάλασσα του Αιγαίου και η πατίνα του χρόνου του δίνει άλλη ομορφιά Ο λόγος για τον ιστιοπλοϊκό αγώνα « Ράλλυ Αιγαίου» που έχει ξεπεράσει τον μισό αιώνα ζωής και έχει συνδέσει το όνομά του με τη ναυτοσύνη και την ιστιοπλοϊκή δεινότητα των Ελλήνων. Μπορεί το καλοκαίρι να αργεί ακόμη, αλλά ο διοργανωτής όμιλος, ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, ήδη, ανακοίνωσε τη διαδρομή για το 2018. Το «55ο Ράλλυ Αιγαίου» θα επισκεφθεί την Αμοργό, τους Λειψούς και την Πάρο.

Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου, στον Φαληρικό Όρμο, και τα σκάφη θα καλύψουν μία διαδρομή 350 ν.μ. Οι ιστιοπλόοι, που θα βρεθούν στον στόλο του, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν όλα αυτά για τα οποία φημίζεται η διοργάνωση: νυχτερινές πλεύσεις, μεγάλα «μπράτσα», δυνατές μονομαχίες και, φυσικά, θα χρειαστεί και μία καλή προετοιμασία για να ανταπεξέλθουν σε αυτόν τον μοναδικό και ιστορικό αγώνα της χώρας μας.

«Πρόκειται για μία διαδρομή που περιλαμβάνει νησιά, διαφορετικών εκφάνσεων…. Έχουμε την Αμοργό με τη γραφική χώρα, στη συνέχεια θα πάμε στους Λειψούς, μία επίσκεψη που συνάδει με την πολιτική της διοργάνωσης για την οικονομική στήριξη των μικρών νησιών μας και θα ακολουθήσει η κοσμοπολίτικη Πάρος. Πρόκειται για μία τυπική διαδρομή Ράλλυ Αιγαίου», δήλωσε ο Ιωάννης Μαραγκουδάκης, πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης.

Ο στόλος του «55ου Ράλλυ Αιγαίου» θα αποπλεύσει  με κατεύθυνση την Αμοργό. Από το «νησί του απέραντου γαλάζιου» τα σκάφη θα «λύσουν» στις 24 Ιουλίου. Επόμενος σταθμός οι Λειψοί από τους οποίους τα ιστιοφόρα θα αποπλεύσουν για την Πάρο στις 26 Ιουλίου. Η τελευταία ιστιοδρομία θα είναι Παροικιά – Σούνιο (28 Ιουλίου) και οι ιστιοπλόοι θα έχουν ξανά την ευκαιρία να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους αντικρίζοντας τον Ναό του Ποσειδώνα. «Πρόκειται για έναν αγώνα που διασχίζει το Αιγαίο από την μία άκρη στην άλλη. Θα φύγουμε από τον Πειραιά και θα πλησιάσουμε στα τούρκικα παράλια. Μία, όπως κάθε χρονιά, απαιτητική διαδρομή, αλλά ωραία. Τα νησιά που θα επισκεφθεί ο αγώνας είναι πολύ όμορφα. Θα είμαστε και εμείς εκεί», τόνισε ο Περικλής Λιβάς, κυβερνήτης του σκάφους «Optimum», το οποίο ήταν ο νικητής της περσινής διοργάνωσης.

Η διοργάνωση θα αρχίσει, τυπικά, με τη συγκέντρωση κυβερνητών και πληρωμάτων στις 19 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουλίου με την απονομή επάθλων και τη δεξίωση στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, αφού πάντα το Πολεμικό Ναυτικό στηρίζει τον αγώνα.