O Γκατούζο στη θέση του Μοντέλα στη Μίλαν

O Γκατούζο στη θέση του Μοντέλα στη Μίλαν

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιλογή του Τζενάρο Γκατούζο κατέφυγε η Μίλαν μετά την επιβεβλημένη απο τα αποτελέσματα απόλυση του Βιτσέντσο Μοντέλα, καθώς η επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι μετά 14 αγωνιστικές στην Ιταλία στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος, 18 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Νάπολι.

Η Μίλαν ήλπιζε σε νέο ξεκίνημα φέτος πληρώνοντας πάνω από 200 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του ρόστερ της το καλοκαίρι, αλλά όπως και στους αγώνες με την ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ έτσι και σε πολλούς αγώνες πρωταθλήματος, με τελευταίο το εντός έδρας 0-0 με την Τορίνο, οι «ροσονέρι» εμφανίστηκαν προβληματικοί στην επίθεση απογοητεύοντας τους οπαδούς τους και τους νέους ιδιοκτήτες τους εκ Κίνας.

Χθες το πρωί ο κ. Μοντέλα, γνωστός από τον καιρό του στο χορτάρι ως «αεροπλανίνο», από τον τρόπο που πανηγύριζε τα γκολ του, είδε να τον απο…γειώνουν ύστερα από μήνες υπομονής. Ηταν δε ιδιαιτέρως άκομψος ο τρόπος με τον οποίον ανακοινώθηκε στον κ. Μοντέλα η απόλυσή του, αφού σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο αυτό έγινε μετά την πρωινή προπόνηση από υπάλληλο του συλλόγου και όχι από τη διοίκηση. Οι «ροσονέρι» στρέφονται πλέον σε ένα «παιδί της Μίλαν», τον σκληροτράχηλο κ. Γκατούζο, ο οποίος κάποτε είχε περάσει και από τα δικά μας γήπεδα ως τεχνικός του ΟΦΗ.

Ο 39χρονος Γκατούζο αναβαθμίζεται από προπονητής της ομάδας νέων και γίνεται έτσι ο έκτος τεχνικός στη Μίλαν σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, αφότου δηλαδή απολύθηκε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τον Ιανουάριο του 2014. H παρουσίασή του θα γίνει σήμερα.

Στα χέρια του πάντως παίρνει μια Μίλαν που βρίσκεται ήδη στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ και με θέση στη φάση των «16» του Κόπα Ιτάλια.

Αλλαγή προπονητή σημειώθηκε και στη Σασουόλο χθες, με τον Κρίστιαν Μπούκι να απολύεται και τη θέση του να παίρνει ο Τζουζέπε Ιακίνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή