Ο σπουδαίος Γιασίν στο επίσημο πόστερ του Μουντιάλ 2018

Ο σπουδαίος Γιασίν στο επίσημο πόστερ του Μουντιάλ 2018

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Λεβ Γιασίν, τον κορυφαίο τερματοφύλακα στην ιστορία, απεικονίζει η αφίσα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία, όπως την αποκάλυψε χθες η διοργανώτρια FIFA, κι ενώ μεθαύριο είναι προγραμματισμένη στη Μόσχα η κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης.

Σε έναν φόρο τιμής στον Σοβιετικό τερματοφύλακα που συμμετείχε σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, από το 1958 ώς και το 1970, η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία συμφώνησε με τους Ρώσους το επίσημο πόστερ των αγώνων να εμφανίζει με ιδιαίτερη ρετρό τεχνοτροπία τον Γιασίν να πλονζάρει και να αποκρούει μια τεράστια μπάλα που αναδεικνύει την εικόνα της Ρωσίας όπως φαίνεται από το Διάστημα. Οι παλαιότεροι θα αναγνωρίσουν στη φιγούρα του τερματοφύλακα που απεβίωσε το 1990 την επιγονατίδα και το χαρακτηριστικό του καπελάκι-τραγιάσκα, ενώ ο πράσινος κύκλος στο κέντρο της αφίσας συμβολίζει κατά τη FIFA τα 12 γήπεδα από χορτάρι που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση.

«Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό το υπέροχο έργο που απεικονίζει ένα σπουδαίο είδωλο και εορτάζει την επερχόμενη διοργάνωση επί ρωσικού εδάφους» δήλωσε η γενική γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Φάτμα Σαμουρά κατά την παρουσίαση της αφίσας χθες στη Μόσχα. Υπενθυμίζεται πως ο Γιασίν είναι ο μόνος γκολκίπερ που έχει πάρει «Χρυσή Μπάλα».

Εξάλλου, η FIFA προσπάθησε χθες να διασκεδάσει τις ανησυχίες σχετικά με το κρατικό σύστημα ντόπινγκ στη Ρωσία που την έχει αφήσει εκτός διοργανώσεων σε άλλα αθλήματα, με την κ. Σαμουρά να τονίζει ότι «δεν υπάρχει εκτεταμένη χρήση αναβολικών» στο ρωσικό ποδόσφαιρο.

• Μετά την Αυστραλία, άλλη μία από τις φιναλίστ του Μουντιάλ θα πάει με άλλον προπονητή στα τελικά, καθώς η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε χθες την πρόσληψη του Αργεντινού Χουάν Αντόνιο Πίτσι (τέως τεχνικού της Χιλής) στη θέση του Εδουάρδο Μπάουσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή