ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κούρσα με… σημειωτόν

Κούρσα με… σημειωτόν

Ο ΠΑΟΚ έχασε άλλη μία ευκαιρία να πετύχει την πρώτη του νίκη μακριά από την Τούμπα και βρέθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Οταν αγκομαχώντας κατορθώνει να ισοφαρίσει τον Πανιώνιο των πολλών προβλημάτων, στις καθυστερήσεις, τότε υπάρχει πρόβλημα. Και δεν θα το χαρακτηρίσω… ψυχολογικό, αλλά αγωνιστικό. Γιατί και την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα του μετά δυσκολίας νίκησε τον Ατρόμητο, που κι αυτός είχε πάει με ελλείψεις στη Θεσσαλονίκη.

Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ πως έχει τις ίδιες πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, τους οποίους θα υποδεχθεί στην έδρα του στον δεύτερο γύρο. Η πρώτη δείχνει να μην μπορεί να καλύψει τα κενά από Μάνταλο και Γιόχανσον. Η εύκολη επικράτηση επί του Πλατανιά δεν αποτελεί κριτήριο λόγω της αδυναμίας του αντιπάλου. Οι δε πρωταθλητές ακόμα… ψάχνονται. Ο Τάκης Λεμονής εξακολουθεί να ανακατεύει την τράπουλα και σε παίκτες και σε συστήματα. Ομως φάνηκε και στην Κέρκυρα πως η αδυναμία στην παραγωγή φάσεων και τα τεράστια κενά στην αμυντική λειτουργία παραμένουν.

Επομένως, είναι σαφές πως ο νικητής της κούρσας θα αναδειχθεί αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και όχι όποιος βελτιώσει την απόδοσή του. Γιατί για να συμβεί το δεύτερο, θα χρειαστεί οι διοικήσεις των διεκδικητριών του τίτλου, να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να ενισχύσουν την ομάδα τους με παίκτες. Είναι σαφές πως λείπει η ποιότητα από το θέαμα που παρουσιάζουν και οι τρεις.