Βάζουν πλάτη οι παίκτες, κερδίζει χρόνο ο ΠΑΟ

Βάζουν πλάτη οι παίκτες, κερδίζει χρόνο ο ΠΑΟ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικοί μέχρι αποδείξεως του εναντίου εμφανίστηκαν όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού στην πρόταση της διοίκησης για άμεση καταβολή του 40% των οφειλομένων από τη δόση του Οκτωβρίου και μετάθεση της αποπληρωμής του υπόλοιπου 60% για το τέλος του Ιανουαρίου, όταν θα εισπραχθούν 750 χιλ. ευρώ από τα χρήματα της μεταγραφής του Μπεργκ στην Αλ Αϊν.

Αν γίνει δεκτό αυτό το πλάνο, οι «πράσινοι» εξασφαλίζονται για ακόμη δύο μήνες από τον κίνδυνο προσφυγών και κερδίζουν χρόνο για να προχωρήσουν σε πωλήσεις ποδοσφαιριστών στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο, ώστε με τα χρήματα που θα εισπράξουν να καλύψουν –αμέσως μετά– τη δεύτερη δόση των συμβολαίων.

Η δόση αυτή πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, αλλά μεσολαβεί ακόμα ένας μήνας μέχρι να αποκτήσουν δικαίωμα προσφυγής οι παίκτες, οπότε ο σύλλογος παίρνει βαθιά ανάσα δύο μηνών στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει πόρους χρηματοδότησης για να βγάλει τη χρονιά.

Οι παίκτες ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βασίλη Κωνσταντίνου, τον οικονομικό διευθυντή της Αγησίλαο Τουμαζάτο και τον (άτυπα τεχνικό διευθυντή) Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο.

Η δόση Οκτωβρίου είναι συνολικά 1,3 εκατ. ευρώ και, όπως τους ειπώθηκε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν στα ταμεία της ομάδας περίπου 500 χιλ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 40% των οφειλομένων. Τους διαβεβαίωσαν ότι θα έχουν την απαραίτητη νομική κάλυψη για την εξόφλησή τους και τους ζήτησαν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, κάνοντας υπομονή.

Οι παίκτες συζήτησαν μεταξύ τους χωρίς την παρουσία του προπονητικού τιμ και των μελών της διοίκησης, δίνοντας στο σύνολό τους τη διαβεβαίωση ότι θα εξαντλήσουν τα περιθώρια και δεν θα κινηθούν νομικά εναντίον της ομάδας.

Αυτό δεν απομένει παρά να διαπιστωθεί και στην πράξη, με την υπογραφή των σχετικών διακανονισμών έως τη Δευτέρα. Αν και δεν υπήρξε ούτε ένας παίκτης αρνητικός ή διστακτικός, δεν αποκλείεται να προκύψουν διαρροές, διότι πολλοί επηρεάζονται από τους μάνατζέρ τους.

• Ο Γιόχανσον μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα και υπολογίζεται για τον αγώνα με τον Πανιώνιο, όπως και ο Ευαγγέλου. Οι Βιγιαφάνες και Κουρμπέλης έκαναν ατομικό και σήμερα θα φανεί αν θα είναι διαθέσιμοι την Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή