Η ώρα της μεγάλης κλήρωσης για το Μουντιάλ

Η ώρα της μεγάλης κλήρωσης για το Μουντιάλ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους αντιπάλους τους στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας μαθαίνουν σήμερα το απόγευμα οι 32 φιναλίστ του θεσμού, την ώρα που η FIFA αναζητεί εναγωνίως χορηγούς μετά τον εμπορικά προβληματικό αποκλεισμό Ιταλίας, Ολλανδίας και ΗΠΑ.

Στις 5 μ.μ. στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα θα αρχίσει η διαδικασία συγκρότησης των οκτώ ομίλων της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί 14 Ιουνίου με 15 Ιουλίου σε 12 ρωσικά γήπεδα, με τις ομάδες να έχουν ήδη χωριστεί σε γκρουπ δυναμικότητας.

Επικεφαλής ομίλου θα τεθούν –πέρα από τη διοργανώτρια Ρωσία– για πρώτη φορά οι κορυφαίες ομάδες στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, δηλαδή η κάτοχος Γερμανία και οι Βραζιλία, Πορτογαλία, Αργεντινή Βέλγιο, Πολωνία και Γαλλία. Αυτό αφήνει στο δεύτερο γκρουπ ομάδες με βαριά φανέλα, που έχουν ήδη κατακτήσει το τρόπαιο, όπως η Ισπανία, η Αγγλία και η Ουρουγουάη, πλάι στο Περού, στην Ελβετία, στην Κολομβία, στο Μεξικό και στην Κροατία.

Το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας απαρτίζουν οι Δανία, Ισλανδία, Κόστα Ρίκα, Σουηδία, Τυνησία, Αίγυπτος, Σενεγάλη και Ιράν και το τελευταίο οι Σερβία, Νιγηρία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Παναμάς, Νότια Κορέα και Σαουδική Αραβία. Κανένας όμιλος δεν μπορεί να έχει πάνω από δύο ευρωπαϊκές ομάδες ή πάνω από μία ομάδα της ίδιας συνομοσπονδίας εκτός UEFA.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Γκάρι Λίνεκερ και η Ρωσίδα αθλητικογράφος Μαρία Κομάντναγια.

Εξάλλου, η FIFA μπορεί να δηλώνει ότι το χορηγικό της πρόγραμμα θα πετύχει τον οικονομικό του στόχο, ωστόσο 6,5 μήνες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης οι οικονομικές της υπηρεσίες έχουν εξασφαλίσει μόνο έναν περιφερειακό χορηγό από τους 20 που έχουν ως στόχο, κι αυτός είναι η τράπεζα ενός Ρώσου ολιγάρχη. Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται να είναι η εξεύρεση των τεσσάρων χορηγών που προβλέπονται από τις ΗΠΑ, μετά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή