Σκίμπε: «Να είναι βασικοί οι διεθνείς»

Σκίμπε: «Να είναι βασικοί οι διεθνείς»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους στόχους της επόμενης διαδρομής του στον πάγκο της εθνικής ομάδας οριοθέτησε ο Μίκαελ Σκίμπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, χθες, μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο και τον διευθυντή αγωνιστικού, Ζήση Βρύζα. Εμφανώς ικανοποιημένος από την επέκταση της συνεργασίας του για άλλα δύο χρόνια με την ΕΠΟ, ο Σκίμπε υπογράμμισε: «Θεωρώ πως όσα έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια ήταν περισσότερο επιτυχημένα παρά αποτυχημένα. Πρέπει να ζήσουμε με τα λάθη που κάναμε και δεν προκριθήκαμε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τώρα κοιτάμε το επόμενο διάστημα και τον στόχο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ρωτήθηκε αν τον απασχόλησε το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την Εθνική: «Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξαν προτάσεις, αλλά αισθάνομαι χαρούμενος που είμαι στην Ελλάδα και πολύ περήφανος που είναι προπονητής της εθνικής ομάδας. Μου αρέσει που δουλεύω με τους παίκτες μας. Ελπίζω να δείτε κάποιους καινούργιους παίκτες στην Εθνική. Είχα προτάσεις, αλλά το μόνο που με ενδιέφερε περισσότερο ήταν να μείνω στην εθνική Ελλάδας για πολλά χρόνια».

Σχετικά με την αποχώρηση της Εθνικής από το «Καραϊσκάκη», ο Μίκαελ Σκίμπε διευκρίνισε: «Είμαι από τη Γερμανία, πέρασα από την εθνική ομάδα εκεί. Η εθνική Γερμανίας είναι ομάδα κάθε Γερμανού και ταξιδεύουμε σε όλες τις πόλεις για να παίξουμε. Είναι καλή ιδέα να γίνει αυτό και στην Ελλάδα. Είμαστε ομάδα όλων των Ελλήνων και το καλύτερο στάδιο είναι του Ολυμπιακού. Ομως, είναι απαραίτητο να παίξουμε και σε άλλες πόλεις για να δείξουμε ότι όλοι είναι ενωμένοι. Ισως στα νησιά θα ήταν καλό, ή και σε άλλες πόλεις. Είναι πολύ σημαντικό και αναγκαίο να μην παίζουμε όλα τα ματς στο “Καραϊσκάκη”».

Σχετικά με τη φιλοσοφία που θα έχει στο μέλλον για τις κλήσεις των διεθνών, είπε: «Είναι σημαντικό οι παίκτες μας να παίζουν στις ομάδες τους. Αυτό πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε. Αλλά είναι χρήσιμο να έχουμε παίκτες που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Για παράδειγμα, ο Απόστολος Βέλλιος όταν έπαιζε στον Ηρακλή τα πήγαινε πολύ καλά, σκόραρε πολύ, είχε καλές κινήσεις, πήγαινε στο πρώτο δοκάρι και ήταν σε φόρμα. Γύρισε στην Αγγλία και δεν απέδωσε καλά τη δεύτερη φορά. Ο Καρέλης είναι τραυματίας, οι μεγάλες ελληνικές ομάδες δεν έχουν πολλούς Ελληνες επιθετικούς στο ρόστερ. Θα ήθελα να πω ότι εξαρτάται από αυτούς να βρουν άλλες ομάδες για να παίζουν κι αν το κάνουν και είναι καλοί θα ξανακληθούν».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Θα πρέπει να βρεθούν παίκτες που καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να αγαπούν την πατρίδα τους. Η ομάδα έχει παρελθόν σε συμμετοχή σε διοργανώσεις και θα πρέπει να πάμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με μια καλή ομάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή