Ποδόσφαιρο: Χωρίς ντέρμπι οι «16» του Κυπέλλου

Ποδόσφαιρο: Χωρίς ντέρμπι οι «16» του Κυπέλλου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν βγήκε ντέρμπι από την κλήρωση για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, όμως αυτό δεν οφείλεται στην τύχη αλλά στη διαδικασία που βάσει του κανονισμού ακολουθήθηκε. Οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση της φάσης των ομίλων δεν μπορούσαν να κληρωθούν μεταξύ τους, αλλά μόνο με ομάδες που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση. Επομένως, οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός γνώριζαν εκ προοιμίου ότι δεν θα κληρωθούν αντίπαλοι. Το ίδιο και οι ΟΦΗ, Ατρόμητος, Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα που τερμάτισαν στην πρώτη θέση του ομίλου τους. Στο γκρουπ των «δεύτερων» ήταν οι Πλατανιάς, Λεβαδειακός, Λαμία, Τρίκαλα, Αστέρας, Παναιτωλικός, Πανιώνιος και Λάρισα. Eπίσης, περιορισμός υπήρξε και στην κλήρωση μεταξύ ομάδων του ίδιου ομίλου.

Η πρόκριση στη φάση των «8» θα κριθεί σε δύο αγώνες. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις έδρες των ομάδων που τερμάτισαν δεύτερες. Πριν από την έναρξη της διαδικασίας, ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου, Στ. Ψαρόπουλος, είπε ότι η ΕΠΟ θέλει να συνεχιστεί και να τελειώσει ομαλά το Κύπελλο σε αντίθεση με πέρυσι και πρόσθεσε ότι υπάρχει σκέψη για αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής με τη συμμετοχή και ερασιτεχνικών ομάδων. Σε ερώτηση για την έδρα του τελικού που θα γίνει στις 12/5 είπε ότι προβλέπεται να γίνει στο ΟΑΚΑ, όμως η Ε.Ε. της ΕΠΟ μπορεί να πάρει απόφαση και να τον ορίσει σε άλλο γήπεδο.

Αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν στη φάση των «16»: Πλατανιάς -Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος, Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία – Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός – ΑΕΚ, Τρίκαλα – ΠΑΟΚ, Πανιώνιος -ΟΦΗ, ΑΕΛ – Ξάνθη. Η πρώτη αγωνιστική θα γίνει μεταξύ 19 και 21 Δεκεμβρίου και η δεύτερη αγωνιστική μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου 2018. Προημιτελικά: 23-25 Ιανουαρίου 2018 και 6-8 Φεβρουαρίου 2018. Ημιτελικά: 27/2 – 1/3 και 17-19/4. Τελικός: Σάββατο 12 Μαΐου 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή