ΑΕΚ – Γιουρόπα Λιγκ: «Να θυμόμαστε αυτή τη νύχτα»

ΑΕΚ – Γιουρόπα Λιγκ: «Να θυμόμαστε αυτή τη νύχτα»

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύνθημα πρόκρισης έδωσε χθες ο Μανόλο Χιμένεθ ενόψει του αποψινού αγώνα της ΑΕΚ με την Αούστρια στη Βιέννη για την τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ (20.00). Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου πριν από τους ευρωπαϊκούς αγώνες, ο Ισπανός τεχνικός υπογράμμισε πως οι παίκτες του έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρόκριση η οποία θα γραφτεί στην ιστορία της ΑΕΚ έπειτα από τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν. Να σημειωθεί πως η ελληνική ομάδα προκρίνεται εφόσον δεν ηττηθεί.

«Θα προσπαθήσουμε με το παιχνίδι που θα κάνουμε να μπει στην ιστορία της ΑΕΚ. Να θυμόμαστε την αυριανή νύχτα. Ομως και ο αντίπαλος θα προσπαθήσει το ίδιο. Για να κερδίσεις στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχουν πολλά συστατικά. Σε άλλα παιχνίδια μπορείς μόνο με τακτική, σε άλλα μόνο με καρδιά. Ομως, σε μία ολόκληρη σεζόν για να κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζονται όλα τα συστατικά μαζί», είπε χαρακτηριστικά ο Μανόλο Χιμένεθ.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει πάρα πολλή όρεξη στα αποδυτήρια. Αυτό που επαναλαμβάνω στους παίκτες μου είναι ότι έχουν μια καταπληκτική σεζόν ώς τώρα. Ομως, κρινόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Ελπίζω η Πέμπτη να είναι μια καλή μέρα για μας, όμως δεν πρέπει να ξεχαστεί σε καμία περίπτωση η δουλειά που γίνεται όλους αυτούς τους έξι μήνες».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ ρωτήθηκε αν απαγορεύεται για την ομάδα του να δεχθεί απόψε γκολ: «Ναι, μπορούμε να πούμε ότι απαγορεύεται, όμως κάποιες φορές αυτά δεν ισχύουν γιατί κάποιος παραβιάζει τους κανόνες. Οπως σε όλες τις δουλειές έτσι και στο ποδόσφαιρό δεν πρέπει να γίνονται τα πράγματα επειδή επιβάλλονται. Δεν υπάρχει καλή τακτική όταν χάνει μία ομάδα, τότε οι καλύτεροι είναι αυτοί που δεν παίζουν. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και να βάλουμε τους καλύτερους ως σημάδι ότι πάμε για τη νίκη».

Ο Σέρχιο Αραούχο ο οποίος εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε: «Νομίζω ότι υπάρχει πολλή διάθεση. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πίεση και ο προπονητής θα βάλει τους καλύτερους για να πάρουμε τη νίκη. Με μια ισοπαλία μπορούμε να περάσουμε και αυτό είναι προνόμιο, όμως δεν θα πω ότι είμαστε το φαβορί. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά μας. Είμαστε όλοι μαζί και τα λόγια περισσεύουν. Να μπούμε να κάνουμε την προσπάθειά μας και στο τέλος να το γιορτάσουμε όλοι μαζί».

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει αποφασίσει ποιος εκ των Χριστοδουλόπουλου και Μπακασέτα θα είναι στο αρχικό σχήμα. Ο Τσιτώντας θα υπερασπιστεί και πάλι την εστία. Στις εξέδρες του «Ερνστ Χάπελ Στάντιον» θα βρεθούν περισσότεροι από 2.000 Ελληνες.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Αούστρια, Τόρστεν Φινκ χαρακτήρισε εξαιρετική ομάδα την ΑΕΚ και πρόσθεσε πως συνεχίζει να παίζει καλό ποδόσφαιρο χωρίς τον αρχηγό της, Πέτρο Μάνταλο: «Αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετική ομάδα και είμαστε το αουτσάιντερ του ομίλου μας. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι τα πάντα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Η Αούστρια χαίρεται πάρα πολύ γι’ αυτό το παιχνίδι που έρχεται, οι φίλαθλοι καίγονται γι’ αυτό, θέλουν πολύ να το δουν. Το παιχνίδι που κερδίσαμε με τη Ριέκα, μας έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε σε αυτή τη θέση. Είναι ένας τελικός και βέβαια αυτή η νίκη θα βοηθήσει αν κερδίσουμε ξανά. Είναι πολύ σημαντικό εδώ που φτάσαμε με όλους αυτούς τους τραυματισμούς και οι νέοι παίκτες μας κέρδισαν πολλές εμπειρίες. Περιμένουμε αυτό το ματς με μεγάλη ανυπομονησία. Το οικονομικό είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτού του αγώνα, τα χρήματα είναι πολλά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή