Βόλεϊ: «Ερυθρόλευκη» νίκη με «σκιά» ρατσιστικής επίθεσης

Βόλεϊ: «Ερυθρόλευκη» νίκη με «σκιά» ρατσιστικής επίθεσης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βήμα πρόκρισης έκανε ο Ολυμπιακός για τους «16» του Τσάλεντζ Καπ. Οι Πειραιώτες, ύστερα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι, νίκησαν τη γαλλική Τουρ με 3-0 (26-24, 25-21, 25-23) και θα μεταβούν στην πόλη του Λίγηρα με άλλο… αέρα. Για να πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση θα χρειαστούν δύο σετ. Σε περίπτωση ήττας με 3-0 ή 3-1, τότε η διεκδίκηση θα οδηγηθεί στο «χρυσό» σετ.

Το πρώτο σετ σημαδεύτηκε από ρατσιστικές αποδοκιμασίες μιας μικρής μερίδας οπαδών των «ερυθρολεύκων», η οποία, όταν το αποτέλεσμα ήταν 24-24, επιτέθηκε φραστικά στον Ουνεμπάινα. Ο Καμερουνέζος αποχώρησε από το γήπεδο, χωρίς την άδεια του ρέφερι, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαιτητές δεν έγραψαν στο φύλλο αγώνα κάτι για τις αποδοκιμασίες.

Οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο δεύτερο σετ, το οποίο, όμως, στο 4-1 άρχισε να παίρνει «πειραιώτικο» χρώμα. Και οι δύο ομάδες ήταν κοντά μέχρι το 20-18. Εκεί οι παίκτες του Μουνιόθ, με ένα σερί πέντε πόντων, έκαναν το 25-21. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο τρίτο σετ. Ο Ολυμπιακός, χάρη στο καλό μπλοκ, πέτυχε το 3-0.

Οι πόντοι των «ερυθρολεύκων» προήλθαν από 3 άσους, 40 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων και της Τουρ από 3 άσους, 49 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων.

«Μπορεί να φαίνεται εύκολη νίκη, αλλά ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο. Τέτοιες νίκες μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια. Πρέπει να είμαστε εξίσου καλοί και στη Γαλλία, γιατί δεν έχει τελειώσει τίποτα», δήλωσε ο Γιώργος Στεφάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή