Γιουρόπα Λιγκ: Αήττητη στους «32» η ΑΕΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Αήττητη στους «32» η ΑΕΚ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόκριση στους «32» του Europa League για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια πανηγυρίζει η ΑΕΚ.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πήρε ισοπαλία 0-0 από την Αούστρια στη Βιέννη, ολοκλήρωσε αήττητη τους αγώνες της στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση ως δεύτερη, πίσω από τη Μίλαν.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε όπως το είχε σχεδιάσει η ΑΕΚ. Με 3-5-2 και για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν με όμοια ενδεκάδα (ίδιοι 11 και στη Λειβαδιά πριν από τέσσερις ημέρες), κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Το διακριτικό πρέσινγκ στα ασταθή κεντρικά μπακ της Αούστρια, ανάγκασαν τον Ράφαελ Χολτχάουζερ να γυρίζει πολύ πίσω για να πάρει μπάλα και να προσπαθεί να φτιάξει παιχνίδι με 40άρες μπαλιές. Πανεύκολη λεία για τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη.

Στην ΑΕΚ ανήκαν και οι δύο καλύτερες στιγμές του πρώτου 45λεπτου. Στο 5΄ από μεγάλο λάθος του Μοχάμεντ, ο Γαλανόπουλος έκλεψε στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ του ήταν απογοητευτικό. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Αραούχο τροφοδοτήθηκε από τον Λιβάγια, «τρύπησε» την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά ο Πεντς βγήκε έγκαιρα και τον ανάγκασε να αστοχήσει.

Ο Φινκ έδωσε εντολή στην άμυνά του να ανέβει πιο ψηλά στο δεύτερο ημίχρονο και η Αουστρια πίεσε με όπλο την ταχύτητα του Πίρες και του Τζατζούρι. Εγινε πιο ευάλωτη στις αντεπιθέσεις, όμως η ΑΕΚ δεν είχε την γρήγορη πάσα για να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 68΄ όταν από λάθος του Τσιντώτα ο Πίρες έπιασε κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο χρόνος περνούσε και κυλούσε υπέρ της ΑΕΚ, αλλά η πίεση των γηπεδούχων γινόταν πιο έντονη. Η αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» ήταν ψύχραιμη και δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Το ρολόι δείχνει 90΄, καθυστερήσεις. Η ομάδα με τα γαλάζια «γεμίζει» από παντού, σε απέλπιδα προσπάθεια. Όμως εκείνοι με τα λευκά και τον «Δικέφαλο» στο στήθος ήταν αποφασισμένοι να φύγουν από τη Βιέννη με την πρόκριση. Ενενηντα και τέσσερα, ο διαιτητής σφυρίζει τρεις φορές, η ΑΕΚ είναι στους «32» του Europa League.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή