Τσάμπιονς Λιγκ: Τα φλας στη μεγάλη κλήρωση

Τσάμπιονς Λιγκ: Τα φλας στη μεγάλη κλήρωση

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κλήρωση της Δευτέρας για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ. την ίδια μέρα θα γίνει και η κλήρωση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ) στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον μετά την ολοκλήρωση προχθές της φάσης των ομίλων.

Στην κληρωτίδα των ισχυρών, δηλαδή όσων πρώτευσαν στους ομίλους τους, θα μπουν τέσσερις αγγλικές ομάδες (Μάντσεστερ Σίτι και Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Τότεναμ), και οι Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπεσίκτας και Ρόμα. Με τον περιορισμό να μην κληρωθούν με αντίπαλο από τη χώρα τους ή από τον ίδιο όμιλο, θα ζευγαρώσουν η καθεμιά τους με μία από τις Μπάγερν, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Σεβίλλη, Γιουβέντους, Πόρτο, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Βασιλεία. Αναμένονται έτσι κάποια εκρηκτικά ζευγάρια. Στον κατά τεκμήριο καλύτερο αγώνα της προχθεσινής βραδιάς, τη νίκη της Ρεάλ με 3-2 επί της Ντόρτμουντ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε ένα μοναδικό ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που έχει σκοράρει και στους έξι αγώνες μιας φάσης ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Συνολικά ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει φτάσει τα 114 τέρματα στον θεσμό, με διαφορά 17 γκολ απο τον δεύτερο καλύτερο σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, Λιονέλ Μέσι.

Την παράσταση, όμως, έκλεψε προχθές η εμφάνιση του τεχνικού της Σαχτάρ, Πάουλο Φονσέκα, μετά τη νίκη με 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι. Ο προπονητής της ουκρανικής ομάδας εκπλήρωσε την υπόσχεση που είχε δώσει στους παίκτες του από τον Νοέμβριο εάν προκρίνονταν στους «16», και παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ντυμένος ως… Ζορό! Φορώντας το χαρακτηριστικό μαύρο καπέλο, την μπέρτα και βεβαίως τη μάσκα, ο κ. Φονσέκα είπε στους δημοσιογράφους ότι αυτή ήταν η πιο χαρούμενη συνέντευξη Τύπου της καριέρας του.

Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα της σεζόν για τη Σίτι, χωρίς βεβαίως την παραμικρή επίπτωση στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που έχει στρέψει εδώ και μέρες την προσοχή της στο μεθαυριανό ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή