Ερευνα CEV για τις καταγγελίες του παίκτη της Τουρ

Ερευνα CEV για τις καταγγελίες του παίκτη της Τουρ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα… τιτίβισμα στο τουίτερ η ευρωπαϊκή ομοσπονδία βόλεϊ (CEV) ανακοίνωσε ότι είναι ενήμερη για όσα διαδραματίστηκαν προχθές, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Ολυμπιακός – Τουρ για το Τσάλεντζ Καπ και ότι θα δράσει σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο. Η γαλλική ομάδα κατήγγειλε ότι ο παίκτης της Νέιθαν Γουνεμπάινα έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από «ορισμένους οπαδούς της ελληνικής ομάδας». Από την άλλη πλευρά, οι «ερυθρόλευκοι» αρνούνται ότι συνέβη κάτι τέτοιο και ισχυρίζονται ότι ακούστηκαν μόνο σφυρίγματα αποδοκιμασίας, αντίστοιχα με αυτά που ακούγονται στα γήπεδα όλου του κόσμου.

«Ο παίκτης της Τουρ Νέιθαν Γουνεμπάινα έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από ορισμένους οπαδούς της ελληνικής ομάδας. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια προκάλεσε την οικειοθελή αποχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο και ως αποτέλεσμα αποβλήθηκε από τον διαιτητή. Λόγω της παραβίασης των κανονισμών που βίωσε η ομάδα και των επιθέσεων στην προσωπικότητα του παίκτη, η γαλλική ομοσπονδία και η ένωση των παικτών έχουν κινήσει διαδικασία στην πειθαρχική επιτροπή της CEV για τιμωρία σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των Γάλλων, οι οποίοι έχουν ενημερώσει και την υπουργό Αθλητισμού της χώρας τους. Την έκπληξή του εκφράζει στην ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός: «Η ιστορία του συλλόγου μας και η πορεία του διαχρονικά αποδεικνύουν ότι ο Ολυμπιακός, ήταν, είναι και θα είναι κατά του ρατσισμού και οποιασδήποτε συμπεριφοράς στρέφεται κατά των αξιών που πρεσβεύουν ο αθλητισμός και η ευγενής άμιλλα. Τα όσα ισχυρίζονται και καταγράφονται από μερίδα του Τύπου στη Γαλλία, αποτελούν προϊόν παρεξήγησης, αφού ουδείς άλλος πλην του αθλητή άκουσε το παραμικρό. Το αποδεικνύει το βίντεο του αγώνα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της πειραϊκής ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή