Σούπερ Λίγκ: Δεσπόζει το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού

Σούπερ Λίγκ: Δεσπόζει το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στα ντέρμπι αυτή την αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πρωτίστως στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο τον Παναθηναϊκό και κατά δεύτερο λόγο στην αποψινή επικίνδυνη έξοδο του (δεύτερου) Ολυμπιακού στο Αγρίνιο. Παρά τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά τους, η αναμέτρηση της Τούμπας είναι κομβικής σημασίας και για τις δύο ομάδες. Η νίκη στην Ξάνθη έχει δώσει άλλη δυναμική στον ΠΑΟΚ και έχει ανεβάσει την ψυχολογία των οπαδών του, σε σημείο να γίνει πολύ γρήγορα sold out το αυριανό παιχνίδι, το πρώτο με κόσμο από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος λόγω της περυσινής του τιμωρίας. Στα προηγούμενα επτά ο «Δικέφαλος» δεν είχε καμία βαθμολογική απώλεια στην έδρα του παρότι έπαιζε χωρίς οπαδούς, αλλά αυτό είναι το πρώτο ντέρμπι που δίνει εφέτος στην Τούμπα και ο βαθμός δυσκολίας θα είναι σαφώς μεγαλύτερος κι ας μην είναι ο Παναθηναϊκός στα καλύτερά του.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε αγωνιστική (και όχι μόνο) κρίση, χωρίς νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους. Εχουν, όμως, «βαριά φανέλα» και με την επιστροφή σημαντικών παικτών όπως οι Μολέντο, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνες, θα παλέψουν για ένα θετικό αποτέλεσμα. Πολύ ενδιαφέρον έχει και ο αποψινός αγώνας του Παναιτωλικού με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δοκιμαστούν σε μια δύσκολη έδρα χωρίς πλέον το «βαρίδι» της Ευρώπης και επιζητούν τη νίκη για να μείνουν σε απόσταση βολής από την ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται τη Δευτέρα την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ και εμφανίζεται ως ακλόνητο φαβορί, όσο επικίνδυνη κι αν μοιάζει η ευφορία που προκάλεσε η πρόκρισή της στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Φαβορί θεωρούνται και ο Ατρόμητος κόντρα στον (χωρίς νίκη από τις 15 Οκτωβρίου) Λεβαδειακό στο Περιστέρι, όπως και ο Πανιώνιος απέναντι στον ουραγό Πλατανιά στη Ν. Σμύρνη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (14η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: Λάρισα – Ξάνθη 15.00, Πανιώνιος – Πλατανιάς 17.15, Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 19.30, ΚΥΡΙΑΚΗ: Απόλλων – Αστέρας Τρ. 15.00, Ατρόμητος – Λεβαδειακός 17.15, ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 17.15, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 19.30, ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΕΚ – Κέρκυρα 19.30. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (13 αγων.): ΑΕΚ 27, Ολυμπιακός 26, ΠΑΟΚ 25, Ατρόμητος 24, Πανιώνιος 19, Αστέρας Τρ. 18, Ξάνθη 17, ΠΑΣ Γιάννινα 16, Παναθηναϊκός 15, Λεβαδειακός 15, Λαμία 15, Παναιτωλικός 14, Λάρισα 14, Απόλλων 11, Κέρκυρα 11, Πλατανιάς 6 (σημ.: ο Παναθηναϊκός έχει -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή