«Φιλί της ζωής» από Θεοδωρόπουλο και κόσμο

«Φιλί της ζωής» από Θεοδωρόπουλο και κόσμο

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κίνηση σωτηρίας με πυρήνα κάποιους «συμπαίκτες» επιχειρηματίες αλλά με βάση κυρίως τους απλούς οπαδούς του Παναθηναϊκού επεξεργάζεται ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, σε συνεργασία με παλιούς παίκτες της ομάδας, αρκετοί εκ των οποίων θα ενεργοποιηθούν για να στελεχώσουν διοικητικά και οργανωτικά την ΠΑΕ εάν και εφόσον το εγχείρημα φτάσει σε φάση υλοποίησης. Το πρώτο βήμα έγινε χθες με τη συνάντηση του γνωστού για τα παναθηναϊκά του αισθήματα 60χρονου επιχειρηματία με ορισμένους παλαιμάχους παίκτες παλαιότερων γενεών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου συζητήθηκε το γενικό περίγραμμα ενός πλάνου που στοχεύει στη συγκέντρωση των απαραίτητων πόρων για να αποφύγει σε πρώτη φάση ο Παναθηναϊκός το ναυάγιο και να πορευτεί εν συνεχεία σε πιο στέρεες βάσεις, με μεγαλύτερη συσπείρωση των οπαδών του, «επώνυμων» και μη.

Η βασική ιδέα του κ. Θεοδωρόπουλου είναι να μπει δυναμικά στην εξίσωση ο κόσμος, με ζητούμενο 50 ευρώ από κάθε οπαδό που θέλει να συνδράμει. Στόχος είναι η ενεργοποίηση 300.000 φιλάθλων ώστε να συγκεντρωθούν 15 εκατ. ευρώ για να κλείσουν οι «μαύρες τρύπες» που απειλούν με αφανισμό τον Παναθηναϊκό, να βγει αυτή η δύσκολη χρονιά και να γίνει εν συνεχεία μια πιο ήρεμη διαχείριση, ενδεχομένως με κάποιον πιο ισχυρό χρηματοδότη που υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να σηκώσει μόνος του το βάρος. Εάν δεν συγκεντρωθεί το ζητούμενο ποσό, θα υπάρξει δέσμευση επιστροφής των χρημάτων. Ο κ. Θεοδωρόπουλος προτίθεται να συνεισφέρει άμεσα 500.000 ευρώ στον κοινό κουμπαρά, ποσό που ούτως ή άλλως συνεισέφερε τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα μέσω χορηγιών. Υπάρχουν κι άλλοι επιχειρηματίες που τον στηρίζουν, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν θα συνδράμουν κι αυτοί με αντίστοιχα ποσά.

Κλειδί για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι να ανταποκριθεί θετικά ο κόσμος. Ο «Mr Chipita», Σπύρος Θεοδωρόπουλος, είναι άφθαρτο πρόσωπο, αυτοδημιούργητος, υγιής και ανερχόμενος επιχειρηματίας, που αποφεύγει τη δημοσιότητα και δεν κρύβει την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλει να αναλάβει ο ίδιος τη διοίκηση όπως είχε αναγκαστεί να κάνει σε μια αντίστοιχη κρίσιμη στιγμή ο Γιάννης Αλαφούζος, αλλά επιθυμεί να βγει μπροστά και να συντονίσει μια αξιοπρεπή προσπάθεια ενεργοποίησης του κόσμου, κίνηση που τη θεωρεί μόνη λύση για τη σωτηρία του συλλόγου από τη στιγμή που τα χρέη τον πνίγουν και δεν υπάρχει κανένα άλλο σημάδι ελπίδας στον ορίζοντα. Πέρα από την άμεση χρηματοδότηση της ομάδας, στόχος είναι η αλλαγή του Δ.Σ. και εμπλοκή στη διοίκηση παλιών ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, που θα μπορούν να εμπνεύσουν τον κόσμο αλλά και να προσφέρουν ανιδιοτελώς με τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, που έγινε παρουσία ενός νομικού και ενός οικονομικού συμβούλου της εμπιστοσύνης του, ο (λακωνικός) κ. Θεοδωρόπουλος κράτησε χαμηλά την μπάλα: «Κακώς έχει γίνει τόσος θόρυβος. Κάναμε αυτή τη συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων γύρω από τον Παναθηναϊκό και δεν πρέπει να δημιουργούνται προσδοκίες στον κόσμο ότι υπάρχει κάποια μαγική λύση». Από την πλευρά των παλαιμάχων (Κωνσταντίνου, Δομάζος, Καμάρας, Οικονομόπουλος, Καρούλιας) πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αντώνης Αντωνιάδης, που έκανε λόγο και για άλλους ενδιαφερόμενους: «Υπάρχει ένας μάνατζερ επιχειρήσεων στην Κύπρο, ονόματι Ανδρέας Γαβριηλίδης, που θα μπει στο παιχνίδι μαζί με άλλους τρεις επιχειρηματίες. Υπάρχει ένα πλάνο που θα συζητηθεί ξανά στις επόμενες δέκα μέρες, με κύριο άξονα τον κόσμο. Θα γίνει άνοιγμα και σε νεότερους παλαιμάχους. Ηδη, ειδοποίησα τον Καραγκούνη και μου έκανε παράπονα ο Γιούρκας που δεν του το είπα. Του απάντησα ότι την επόμενη φορά θα είσαι κι εσύ μαζί μας. Είναι ένα πλάνο για να μην πάει ο Παναθηναϊκός στα βράχια, αλλά δεν αποκλείεται στη συνέχεια να γίνει και μόνιμο…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή