Παρελθόν ο Κουτρουμπής

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια επικίνδυνη έξοδο στην (πάντα δύσκολη γι’ αυτόν) Ξάνθη κλείνει αύριο για τον Παναθηναϊκό ο α΄ γύρος της Σούπερ Λίγκας, στο προτελευταίο παιχνίδι του για το 2017. Η χρονιά κλείνει αγωνιστικά την Πέμπτη με το τρίτο σερί εκτός έδρας ματς μέσα σε δέκα μέρες με αντίπαλο τη Λαμία για το Κύπελλο, τον μόνο στόχο που προσφέρει στους «πράσινους» μια διέξοδο για διάκριση και την προοπτική για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Με δεδομένη την αδυναμία τους να κερδίσουν μακριά από τη Λεωφόρο (νίκησαν μόνο την Καμπάλα στο Μπακού τον… Ιούλιο), οι δύο αυτοί αγώνες έχουν σημαντικό βαθμό δυσκολίας και είναι ένα ερώτημα το πώς θα τους διαχειριστεί μια ομάδα πληγωμένη όσο καμιά άλλη, ίσως στην πιο κομβική καμπή της ιστορίας της.

Το θέατρο του παραλόγου που βιώνει ο Παναθηναϊκός συνεχίστηκε με ένα ακόμη επεισόδιο: μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, ο Γιώργος Κουτρουμπής ενημερώθηκε ότι δεν υπολογίζεται και κλήθηκε να λύσει το συμβόλαιό του, με μόνη υποχρέωση την καταβολή των δεδουλευμένων. Ο 26χρονος αμυντικός δεσμεύθηκε να απαντήσει και βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέας ομάδας, πιθανώς από την Πορτογαλία απ’ όπου υπήρξε το τελευταίο διάστημα ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν ενήμερος της προοπτικής να πάρει μεταγραφή ο Κουτρουμπής τον Γενάρη και να φέρει, λίγα έστω, χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ, αποφάσισε, για τους όποιους λόγους, αγωνιστικούς ή μη, να λύσει το συμβόλαιό του χωρίς αντάλλαγμα και χωρίς να γλιτώσει ούτε καν τα δεδουλευμένα!

Με πρωτοβουλία των τεσσάρων αρχηγών (Κουρμπέλη, Βιγιαφάνες, Μολέντο, Μολίνς) και με στόχο να αλλάξει το βαρύ κλίμα, οι παίκτες δείπνησαν όλοι μαζί την Πέμπτη, συζητώντας για όλα τα θέματα που τους απασχολούν, με διάθεση έντονης αυτοκριτικής στο αγωνιστικό κομμάτι. Τόνισαν, μάλιστα, ότι παρά τα σημαντικά προβλήματα (εκτός οι Λουτσιάνο, Τσάβες, Μουνιέ, Σιλά, Ινσούα και πιθανώς οι Μολίνς, Καμπέσας, Μολέντο), πρέπει να κάνουν τα πάντα για να κλείσει η χρονιά με καλό τρόπο, αρχής γενομένης αύριο από την Ξάνθη, όπου αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο στο πρωτάθλημα ο Αυλωνίτης και ο Τζανδάρης.

• «Πάγωμα» των πληρωμών μέχρι τον Μάρτιο και εξόφληση μέσα σε τρία χρόνια ήταν η πρόταση που έκανε ο Παναθηναϊκός και στους εγχώριους πιστωτές του, σε συνάντηση που έγινε χθες στην Αθήνα, δύο μέρες έπειτα απ’ αυτήν στη Ζυρίχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή