Ελληνικά «μοτέρ» στις πισίνες

Ελληνικά «μοτέρ» στις πισίνες

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κάποτε ψαροχώρι των Βίκινγκς, στην Κοπεγχάγη, η ελληνική κολύμβηση πραγματοποίησε μία από τις πιο επιτυχημένες εμφανίσεις σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας. Οι κολυμβητές μας σημείωσαν 12 πανελλήνια ρεκόρ, ενώ ο Ανδρέας Βαζαίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ανέβηκε δύο φορές στη δεύτερη θέση του βάθρου, ενώ σχεδόν κάθε φορά που έμπαινε στο νερό… έβγαινε με πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Ελληνας κολυμβητής ήρθε δεύτερος στα 200 μ. πεταλούδα με 1.51.23 και στα 200 μ. μεικτής ατομικής με 1.53.27. «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία μου στη διοργάνωση. Τόσο για τα δύο μετάλλια όσο και από τις επιδόσεις και τα πανελλήνια ρεκόρ. Στις κούρσες των 200 μ. ήμουν καλύτερα προετοιμασμένος από αυτές των 100 μ. Επόμενος μεγάλος στόχος μου είναι το αντίστοιχο ευρωπαϊκό 50άρας πισίνας, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι και γι’ αυτό θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά», δήλωσε ο αθλητής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα 200 μ. πεταλούδας, εκτός βάθρου έμεινε ο πολυολυμπιονίκης Λάζλο Τσεχ.

Ο Ανδρέας Βαζαίος ασχολήθηκε με την κολύμβηση από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Από παιδί, οι χρόνοι του έδειχναν ότι θα άφηνε εποχή. Το 2011 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στα 200 μ. μεικτής ατομικής και 200 μ. πεταλούδας, ενώ ήρθε τρίτος στην Ευρώπη (200 μ. ατομικής).

Το 2012 ανέβηκε και πάλι δύο φορές σε βάθρο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων (χρυσό στα 100 μ. πεταλούδα, ασημένιο στα 200 μ. μεικτής ατομικής) και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ακολούθησαν μετάλλια σε Μεσογειακούς, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πολλά πανελλήνια ρεκόρ στα αγαπημένα του «στυλ». Και μπορεί στο Ρίο να έμεινε εκτός τελικών, αλλά η ηλικία του (23 ετών) και η βελτίωση των επιδόσεών του επιτρέπουν να σχεδιάζει τη συμμετοχή σε ακόμη μία ολυμπιακή διοργάνωση.

Εντυπωσιακός ήταν και ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος, παρά το υπερατλαντικό ταξίδι, πέτυχε τρία πανελλήνια ρεκόρ. «Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από τις κούρσες μου. Εφτασα στην Κοπεγχάγη από την Αμερική, με αποτέλεσμα να είμαι πολύ κουρασμένος λόγω της διαφοράς ώρας», υπογράμμισε.

Ενα πανελλήνιο ρεκόρ έκανε ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθειά του. «Θεωρώ πως κολύμπησα γρήγορα σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Δυστυχώς στο 50άρι ύπτιο δεν κατάφερα να περάσω στον τελικό, όμως δεν στεναχωρήθηκα». Με σπουδαίες εμπειρίες που θα τον βοηθήσουν σε επόμενες διοργανώσεις έφυγε από το πάλαι ποτέ χωριό των Βίκινγκς ο νεαρός Απόστολος Παπαστάμος. Πέτυχε τέσσερα ατομικά ρεκόρ και έδειξε ότι το μέλλον τού ανήκει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή