Κυπέλλο Ελλάδος: Επικράτησαν τα φαβορί

Κυπέλλο Ελλάδος: Επικράτησαν τα φαβορί

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς εκπλήξεις κύλησε και η χθεσινή μέρα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος. Ατρόμητος, Ολυμπιακός και ΑΕΚ πήραν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στους Αστέρα Τρίπολης, Πλατανιά και Παναιτωλικό αντίστοιχα. Εκτός από το πρωτάθλημα, ο Ατρόμητος έχει τον τρόπο να πρωταγωνιστεί και στο κύπελλο. Η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε χθες του Αστέρα με 1-0 μέσα στην Τρίπολη και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον προημιτελικό γύρο. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα το πέτυχε ο Βασιλακάκης στο 9΄.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Αθανασιάδης, Μπέρτος (55΄ Ιγκορ), Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Μαδίντα (46΄ Τόνσο), Καλτσάς, Ισνάλντο (77΄ Δουβίκας), Μανιάς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μίρκοβιτς, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας, Κυβρακίδης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης (87΄ Κυριακίδης), Ντιγκινί, Ουάρντα (91΄ Ούμπιντες).

Λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του άτυπου τίτλου του πρωταθλητή χειμώνα, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Πλατανιά με 2-0 στα Περιβόλια και ουσιαστικά εξασφάλισε από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση στον προημιτελικό γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Τάκης Λεμονής προχώρησε σε εννέα αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, διατηρώντας στο αρχικό σχήμα μόνο τους Ενγκελς και Μάριν.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες για να προηγηθούν. Ομως, ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, στην πρώτη του συμμετοχή στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ήταν εξαιρετικός και κράτησε με τις επεμβάσεις του το μηδέν για την εστία του. Το σκορ άνοιξε στο δεύτερο ημίχρονο με γυριστό σουτ του Μποτία στο 57΄. Με το γκολ του Ανσαριφάρντ στο 78΄ διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Στο 84΄ ο Πλατανιάς είχε δοκάρι με σουτ του Ουές. Εκτός από τον Χουτεσιώτη, από τους «ερυθρόλευκους» ξεχώρισαν οι Μάριν, Μάρτινς και Ανσαριφάρντ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο 66΄ ο Τάκης Λεμονής αντικατέστησε τον Πάρντο με τον Ανσαριφάρντ και άλλαξε το σύστημα σε 3-5-2. «Το 3-5-2 είναι μία ευκαιρία για εμάς να δούμε και να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα», τόνισε ο 57χρονος προπονητής μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Ουές, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Αγγελόπουλος (82΄ Ζίκο), Ενσικουλού, Κοροβέσης, Γκζέλτσακ (54΄ Μπούντνικ), Παπανικολάου (77΄ Πατράλης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Μποτία, Ενγκελς (84΄ Βούκοβιτς), Νικολάου, Ζιλέ, Μάρτινς, Πάρντο (66΄ Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος, Μάριν (85΄ Ταχτσίδης), Τζούρτζεβιτς.

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε άκρως πειθαρχημένη στο Αγρίνιο και χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, επικράτησε με 0-4 του Παναιτωλικού εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση. Τα γκολ πέτυχαν ο Χριστοδουλόπουλος με πέναλτι στο 45΄. Με την έναρξη του β΄ μέρους (46΄) ο Μπακασέτας σημείωσε το 0-2, ο Γκάλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 63΄ το 0-3 και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γιακουμάκης στο 87΄.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας (61΄ Ρόσα), Χαντάκιας (52΄ Ροντρίγκες), Ρότσα, Μοράρ, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Τσοκάνης, Ντίας, Κλέσιο (74΄ Μαρινάκης).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Κονέ, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (70΄ Γιακουμάκης), Μπακασέτας, Λόπες (80΄ Κλωναρίδης), Αραούχο.

Σήμερα ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΟΦΗ, η ΑΕΛ την Ξάνθη, η Λαμία τον Παναθηναϊκό και ο Λεβαδειακός τον ΠΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή