Βόλεϊ: Εμμένουν στις καταγγελίες τους οι Γάλλοι

Βόλεϊ: Εμμένουν στις καταγγελίες τους οι Γάλλοι

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Oλυμπιακός πήρε προχθές βράδυ μια σπουδαία πρόκριση στους «16» του Τσάλεντζ Καπ του βόλεϊ απέναντι στη γαλλική Τουρ, όμως οι… μετασεισμοί από τις αναμετρήσεις αυτού του ζευγαριού δεν λένε να κοπάσουν.

Υστερα από τη… θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι Γάλλοι στην αποστολή των «ερυθρολεύκων», ύστερα από τις καταγγελίες του παίκτη τους, Νατάν Ουνεμπάινα, για ρατσιστική επίθεση στον Πειραιά και στο «Μελίνα Μερκούρη», τη «σκυτάλη» πήρε η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας και ολυμπιονίκης της ξιφασκίας, Λορά Φλεσέλ. «Πρέπει να παλεύουμε εναντίον κάθε μορφής ρατσισμού και αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο. Ο σύλλογος προσμένει σε ανατροπή της απόφασης της CEV (σ.σ. με βάση το βίντεο του αγώνα που εξέτασαν οι αρμόδιες αρχές, δεν προέκυψε ρατσιστικό κρούσμα, με συνέπεια να καταπέσει η υπόθεση). Πρέπει να αναθεωρήσουμε τους κανονισμούς γύρω από τον ρατσισμό στο βόλεϊ και να μην κάνουμε δημοφιλείς τέτοιες ενέργειες. Εργαζόμαστε για την αναθεώρηση των κανονισμών με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Πρέπει να βρούμε τα εργαλεία για να παλέψουμε με κάθε τύπο ρατσισμού. Εχουμε ειδικό τμήμα στο υπουργείο Αθλητισμού που εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Οι αξίες δεν χάθηκαν. Πρέπει να διαδώσουμε το μήνυμα “σταματήστε τον ρατσισμό”», δήλωσε.

Μουνιόθ: Ολα ψέματα

Στον Ολυμπιακό έχουν αφήσει πίσω τους την Τουρ, με τον προπονητή τους Φερνάντο Μουνιόθ να υπογραμμίζει πως είναι όλοι ικανοποιημένοι που προκρίθηκαν στο «χρυσό» σετ στους «16», τονίζοντας πως η Τουρ έλεγε ψέματα όλο αυτό το διάστημα για το περιστατικό στου Ρέντη. Αγωνιστικά υποστήριξε ότι έδωσαν δικαιώματα στους Γάλλους, όμως έπαιξαν με περισσότερο μυαλό στο υπόλοιπο ματς και αντιμετώπισαν και την ατμόσφαιρα και τους διαιτητές.

«Πρώτα απ’ όλα, είμαστε πολύ χαρούμενοι που νικήσαμε στο “χρυσό” σετ. Οπως όλοι ξέραμε, ήταν κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι με βάση όσα συνέβησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Οχι μόνο για την ομάδα, τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, αλλά για τον σύλλογο, τα μέλη, τον πρόεδρο, γιατί εδώ και 14 μέρες η Τουρ υποστήριζε και έλεγε ψέματα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που φέρνουμε αυτή την πρόκριση στον πρόεδρο, στον σύλλογο και στους φιλάθλους μας, γιατί ήταν αναπάντεχα τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Αγωνιστικά ήταν δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού χάσαμε την προσοχή μας στο κομμάτι της τακτικής και τους δώσαμε την ευκαιρία να βρουν καλό ρυθμό. Ωστόσο, πιστεύω ότι δουλέψαμε πολύ το μυαλό μας και είχαμε προετοιμαστεί ότι όλα αυτά μπορεί να συμβούν, με την ατμόσφαιρα που θα επικρατούσε και με τους διαιτητές. Κρατήσαμε τη συγκέντρωσή μας και όλα αυτά για το οποία είχαμε συζητήσει ήρθαν στο “χρυσό” σετ. Το ελέγξαμε και πετύχαμε τον στόχο μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή