Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: To clasico και οι «διαταγές» της τηλεόρασης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: To clasico και οι «διαταγές» της τηλεόρασης

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εμπορική αξία των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης υπερβαίνει τα δεδομένα της Ευρώπης, αφού οι δύο ισπανικές ομάδες αποτελούν παγκόσμια βιτρίνα του ποδοσφαίρου, ωστόσο τις υποχρεώνει να στηθούν το μεσημέρι του Σαββάτου από τη 1 μ.μ. (τοπική ώρα) στο γήπεδο για το πρώτο φετινό «κλάσικο» ώστε να εξυπηρετηθεί και το ασιατικό κοινό, το πολυπληθέστερο στον κόσμο.

Αντικειμενικός σκοπός της ισπανικής λίγκας είναι να κλείσει την ψαλίδα που τη χωρίζει από την Πρέμιερ Λιγκ όσον αφορά την τιμή πώλησης των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων. Οι Κινέζοι πληρώνουν 64 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να έχουν τις μάχες των Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντουάν Γκριεσμάν και των άλλων αστέρων της Πριμέρα Ντιβισιόν και του Κόπα ντελ Ρέι στους δέκτες τους, την ώρα που το αντίστοιχο συμβόλαιο για την Πρέμιερ Λιγκ ανέρχεται σχεδόν στα 200 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

Γι’ αυτό η ισπανική λίγκα πρόσφατα άνοιξε γραφείο εκπροσώπησής της στην Ασία και υποχρεώνει σήμερα τους Ισπανούς φιλάθλους να… ξεχάσουν την παραδοσιακή σιέστα για να παρακολουθήσουν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να αντιπαρατίθενται (2 μ.μ. ώρα Ελλάδος) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για το πρωτάθλημα. Είναι η πρώτη φορά που το «κλάσικο» θα λάβει χώρα τόσο νωρίς στη διάρκεια της ημέρας. Ας όψεται η διαφορά επτά ωρών της Ισπανίας με την Κίνα…

Τα κέρδη των συλλόγων και της λίγκας από την ασιατική αγορά δεν είναι μόνο μακροπρόθεσμα αλλά και βραχυπρόθεσμα. Την εβδομάδα αυτή έγινε γνωστή η συμφωνία της Μπαρτσελόνα με κινεζική ομάδα για την παραχώρηση του Χαβιέρ Μασεράνο, που θα αποφέρει σύμφωνα με πληροφορίες 10 εκατομμύρια ευρώ στον καταλανικό σύλλογο.

Ο Αργεντινός χαφ δεν είναι παρά μόλις ένας από τους πολυάριθμους διεθνείς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ των «μπλαουγκράνα», που είναι ο σύλλογος με τους παίκτες που αγωνίστηκαν περισσότερο φέτος με τις εθνικές τους ομάδες, βάσει στοιχείων που δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο CIES.

Συγκεκριμένα, η πρωτοπόρος της Λα Λίγκα είναι πρώτη στον στατιστικό πίνακα των συλλόγων με τους διεθνείς (σε επίπεδο ανδρών) που αγωνίστηκαν περισσότερο με το εθνόσημο και ακολουθούν Μαν. Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Μπάγερν και Γιουβέντους. Συνολικά, 20 διεθνείς ποδοσφαιριστές της «Μπάρτσα» μέσα στο 2017 αγωνίστηκαν επί 10.846 λεπτά παιχνιδιού σε άθροισμα 139 συμμετοχών τους με την εθνική τους ομάδα. Δεύτερη σε λεπτά διεθνών αγώνων παικτών της ήταν η Γιουνάιτεντ με 8.927 συνολικά από τους 21 διεθνείς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της σε 117 συμμετοχές.

Η Τότεναμ είδε τους 17 διεθνείς της να παίζουν 8.608 λεπτά με την εθνική ομάδα τους φέτος, η Μπάγερν 7.885 λεπτά τους 15 διεθνείς της, ενώ η Γιουβέντους με τον μεγαλύτερο αριθμό διεθνών παικτών (22) τους απόλαυσε με το εθνόσημο επί 7.655 λεπτά.

Εκτη στον σχετικό κατάλογο βρίσκεται η… παγκοσμίως άγνωστη Ρεάλ Εστελί της Νικαράγουας με τους 10 διεθνείς της να είναι ουσιαστικά βασικοί και αναντικατάστατοι στις εθνικές τους ομάδες, αθροίζοντας 7.648 λεπτά, ακριβώς μπροστά από τη Ρεάλ Μαδρίτης: Οι 15 διεθνείς της πρωταθλήτριας Ευρώπης και κόσμου θα κουβαλάνε στα πόδια τους στο σημερινό «κλάσικο» 7.497 λεπτά διεθνών αγώνων στη διάρκεια του 2017.

Την πρώτη δεκάδα της κατάταξης κλείνουν οι Αρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ η μόνη μη ευρωπαϊκή ομάδα στην πρώτη 20άδα πέρα από τη Ρεάλ Εστελί, είναι η Αλ Σαντ του Κατάρ στη 14η θέση. Καμία ελληνική ομάδα δεν βρίσκεται μεταξύ των 100 πρώτων, αλλά στην 64η θέση φιγουράρει η Ομόνοια Λευκωσίας, με 10 διεθνείς που αγωνίστηκαν επί 3.653 λεπτά φέτος με τις εθνικές τους.

Σε αντίθεση με τους ποδοσφαιριστές των Ρεάλ και Μπάρτσα που θα αγωνιστούν στο σημερινό «κλάσικο», οι ατζέντηδές τους δεν θα έχουν τόσο τον νου τους στον αγώνα αλλά στην προβολή της οποίας θα τύχουν οι πελάτες τους, ενόψει και του Μουντιάλ σε έξι μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή