Σαρώνει τα πάντα ο «τυφώνας» Χάρι Κέιν

Σαρώνει τα πάντα ο «τυφώνας» Χάρι Κέιν

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον… Χάρι με τα μάτια τους βλέπουν οι αντίπαλοι της Τότεναμ φέτος, καθώς ο Χάρι Κέιν έχει καταφέρει μέσα στο 2017 να πετύχει ούτε ένα ούτε δύο αλλά οκτώ χατ τρικ, ξεπερνώντας δηλαδή όσα έχουν πετύχει μέσα στη χρονιά ο Κριστιάνο Ρονάλντο (2), ο Λιονέλ Μέσι (1), ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (2), ο Σέρχιο Αγουέρο (1) και ο Εντινσον Καβάνι (1) μαζί!

Προχθές, στην παραδοσιακή για τους Αγγλους αγωνιστική της Μπόξιν Ντέι, δηλαδή της επομένης των Χριστουγέννων, ο Κέιν σκόρπισε την άμυνα της Σαουθάμπτον με τα τρία τέρματα που σημείωσε, φτάνοντας σε 52 αγώνες μέσα στο 2017 τα 56 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίδοση σε οποιαδήποτε από τις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία), μια διάκριση που τα τελευταία επτά χρόνια στο σημείο αυτό της σεζόν ανήκε ή στον Κριστιάνο Ρονάλντο ή στον Λιονέλ Μέσι.

«Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Ο Μέσι και ο Ρονάλντο έχουν κυριαρχήσει στο ποδόσφαιρο για πολύ καιρό. Εγώ το χρωστώ στους συμπαίκτες μου, θα πρέπει να τους βγάλω έξω για φαγητό να τους το ξεπληρώσω», είπε ο 24χρονος επιθετικός των «Σπιρουνιών».

Ειδικά στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Κέιν έφτασε τα 39 γκολ μέσα στη χρονιά που φεύγει, σπάζοντας το επί 22 έτη ρεκόρ για την κατηγορία του Αλαν Σίρερ, με τη φανέλα της Μπλάκμπερν. «Το άξιζες το ρεκόρ, είχες ένα καταπληκτικό 2017», έγραψε ο ίδιος ο Σίρερ σε μήνυμά του προς τον Κέιν.

Το εκπληκτικό είναι ότι το χατ τρικ που πέτυχε ο Κέιν στη νίκη της Τότεναμ με 5-2 στο Γουέμπλεϊ ήταν το δεύτερο μέσα σε τέσσερις ημέρες, καθιστώντας τον το απόλυτο φαβορί για έναν ακόμη τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ, τον τρίτο στη σειρά. Στην τρέχουσα σεζόν έχει φτάσει ήδη τα 24 γκολ, τρία περισσότερα από τον επίσης εντυπωσιακό Μοχάμεντ Σαλάχ.

Η Λίβερπουλ, η ομάδα του Σαλάχ, συνέτριψε με 5-0 τη Σουόνσι, την ώρα που η Μάντσεστερ

Γιουνάιτεντ έχανε έδαφος αποσπώντας περισσότερο παρά παραχωρώντας ισοπαλία 2-2 με αντίπαλο την Μπέρνλι, χάρη σε δύο τέρματα του Τζέσι Λίνγκαρντ.

Η νέα απώλεια βαθμών της Γιουνάιτεντ πίκρανε περισσότερο τον Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο προπονητή να γκρινιάζει ότι η μεγάλη αντίπαλος Μάντσεστερ Σίτι έχει τη δυνατότητα και αγοράζει ακραίους αμυντικούς στην τιμή των επιθετικών, αναφερόμενος στα 110 εκατ. ευρώ που κόστισαν φέτος στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα οι Μπενζαμάν Μεντί και Κάιλ Γουόκερ.

Οταν δημοσιογράφοι επισήμαναν στον «Σπέσιαλ Ανθρωπο» πως φέτος δαπάνησε εκατοντάδες εκατομμύρια για να αντεπεξέλθει στην πρόκληση της Σίτι, ο κ. Μουρίνιο ισχυρίστηκε ότι «δεν είναι αρκετά»! Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον πολύπειρο τεχνικό της Αρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, που σχολίασε πως ο ίδιος έχει μάθει εδώ και 21 χρόνια να αντιμετωπίζει ομάδες που έχουν περισσότερα χρήματα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή