Χρονιά μεγάλων προκλήσεων στον αθλητισμό

Χρονιά μεγάλων προκλήσεων στον αθλητισμό

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και… άρωμα από θερινούς θα περιλαμβάνει το 2018. Στην Πγιονγκτσάνγκ (Ν. Κορέα) από τις 9 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η κορυφαία διοργάνωση των χειμερινών αθλημάτων, ενώ την ίδια εποχή οι αθλητές των θερινών Ολυμπιακών θα έχουν αρχίσει την προετοιμασία ώστε να βρεθούν στην άριστη αγωνιστική κατάσταση για να διεκδικήσουν «εισιτήρια» για το Τόκιο, το 2020.

Στις πίστες της Ν. Κορέας αναμένεται να αγωνιστούν από έξι έως οκτώ αθλητές και αθλήτριές μας. Η έλλειψη χιονιού στην Ελλάδα και η κρίση αποτελούν τα βασικά εμπόδια στην προσπάθειά τους για πρόκριση. Οι χιονοδρόμοι μας έπρεπε να περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στο εξωτερικό, ώστε να προετοιμαστούν σε κατάλληλες συνθήκες, αλλά τα οικονομικά προβλήματα δεν το επέτρεψαν.

Στα αγωνίσματα των θερινών Ολυμπιακών, από τους κορυφαίους Ελληνες αθλητές μας, η πρώτη που θα κάνει… ποδαρικό σε μεγάλη διοργάνωση θα είναι η Αννα Κορακάκη.

Η χρυσή ολυμπιονίκης της σκοποβολής θα πάρει μέρος τον Φεβρουάριο (16-26/2) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει το Παγκόσμιο του Σεπτεμβρίου, στο οποίο θα κριθούν οι πρώτες προκρίσεις για το Τόκιο και τέσσερα παγκόσμια κύπελλα.

Την πρώτη μεγάλη πρόκληση για τους αθλητές του στίβου αποτελεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του κλειστού (1-4 Μαρτίου, Μπέρμιγχαμ).

Η δεύτερη μεγάλη «υποχρέωση» της χρονιάς θα είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 12 Αυγούστου, στο Βερολίνο. Φυσικά, υπάρχουν οι αγώνες του Ντάιαμοντ Λιγκ και τα διεθνή μίτινγκ.

Για την ενόργανη γυμναστική, η χρονιά θα αρχίσει με Παγκόσμια κύπελλα. Οι δύο μεγάλες διοργανώσεις, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο, θα διεξαχθούν στη Γλασκώβη (9-12/8) και στην Ντόχα (25/10 -3/11), αντίστοιχα. Αμέσως μετά θα αρχίσει και η διαδικασία των προκρίσεων για τους Ολυμπιακούς του 2020. Στη ρυθμική, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια (7-16 Σεπτεμβρίου).

Το 2018, οι ιστιοπλόοι μας θα διεκδικήσουν, για λογαριασμό της χώρας, τα πρώτα «εισιτήρια» για το Τόκιο. Η μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Ορχους της Δανίας (30 Ιουλίου – 12 Αυγούστου). Η χρονιά περιλαμβάνει Παγκόσμια κύπελλα και άλλες διεθνείς διοργανώσεις, ενώ σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες υπάρχουν τα αντίστοιχα ηπειρωτικά πρωταθλήματα. Σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό των 470 θα διεξαχθεί τον Μάιο στη Βουλγαρία.

Σχεδόν σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα, το πρόγραμμα της νέας χρονιάς περιλαμβάνει Ευρωπαϊκά ή Παγκόσμια ή και τα δύο. Το 2018, από τις 22 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στην Ταραγόνα οι Μεσογειακοί Αγώνες. Από ελληνικής πλευράς, κάποιοι πρωτοκλασάτοι αθλητές και αθλήτριές μας θα χρησιμοποιήσουν τη διοργάνωση ως ένα δυνατό τεστ για τις μεγαλύτερες αθλητικές «υποχρεώσεις» της χρονιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή