Ο «κανονιέρης» της Ηπείρου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από δέκα ετών στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Σμύρνης, από πέρυσι στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα και φέτος έτοιμος να περάσει το κατώφλι του Εμιρέιτς για να γίνει στέλεχος της Αρσεναλ. Μόλις στα 20 του χρόνια, ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος είναι έτοιμος να ζήσει το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή.

«Εχτισε» τη φήμη του αθόρυβα με 14 συμμετοχές και τρία γκολ στον πρώτο γύρο της Σούπερ Λιγκ. Αρχικά το όνομά του μπήκε στο μπλοκάκι του Νίκου Λυμπερόπουλου για λογαριασμό της ΑΕΚ και λίγο αργότερα κέντρισε και το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που είχαν το πάνω χέρι στην υπόθεση, δείχνοντας με κάθε τρόπο ότι επιθυμούν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον νεαρό κεντρικό αμυντικό. Και όντως ο Μαυροπάνος πρόβαρε τα ερυθρόλευκα έως ότου εμφανίστηκε το ενδιαφέρον από Αρσεναλ και Βέρντερ Βρέμης. Τα ραντάρ των δύο συλλόγων είχαν εντοπίσει από πέρυσι τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα και δίχως άσκοπες καθυστερήσεις εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους.

Τελικά, ο παίκτης θα αποκτηθεί από την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ και πιθανότατα θα δοθεί δανεικός στον γερμανικό σύλλογο μέχρι το τέλος της σεζόν. Αθόρυβα και μεθοδικά όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα μείνουν ικανοποιημένες. Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα καρπωθεί ένα ποσό (περίπου 2 εκατ. ευρώ) που για τα δεδομένα του είναι υπέρογκο, η Αρσεναλ θα κάνει δικό της έναν παίκτη με εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον, η Βέρντερ θα έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει άμεσα το ταλέντο του και, φυσικά, ο Μαυροπάνος, που στα 20 του χρόνια, θα πάρει παραστάσεις και θα δουλέψει στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ενα αρκετά σημαντικό κέρδος, μάλιστα, θα αποκομίσει και ο Απόλλων Σμύρνης ο οποίος θα βάλει στα ταμεία του ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ ως τροφεία.

Χαμένες φαίνεται πως θα βγουν οι μεγάλες ελληνικές ομάδες, οι οποίες χάνουν έναν ακόμα γηγενή παίκτη μέσα από τα χέρια τους. Κάποιες φορές από κωλυσιεργία ή αδράνεια και άλλες λόγω των ακραίων απαιτήσεων των «μικρομεσαίων», οι «Μαυροπάνοι» του ελληνικού πρωταθλήματος θα αρχίσουν να αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο.

Η μεταγραφή του νεαρού παίκτη, ο οποίος χθες το βράδυ πέρασε με επιτυχία και τα ιατρικά τεστ, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα σύμφωνα με τον Αγγλο δημοσιογράφο και ρεπόρτερ της Αρσεναλ, Κρις Γουάιτλι, ο οποίος ανέφερε στο Twitter: «Ο Μαυροπάνος βρίσκεται στο Λονδίνο από τη Δευτέρα.

Περνάει αυτή την ώρα από ιατρικές εξετάσεις με την ανακοίνωσή του να αναμένεται αύριο (σ.σ. σήμερα). Ο 20χρονος θεωρείται το νέο μεγάλο ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά τον Παναγιώτη Ρέτσο που πήγε στη Λεβερκούζεν το περασμένο καλοκαίρι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή