Μονόδρομος για το «ερυθρόλευκο» πλεονέκτημα

Μονόδρομος για το «ερυθρόλευκο» πλεονέκτημα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νίκη χωρίς… δεύτερη σκέψη, που θα τον διατηρήσει στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας, είναι ο αυτοσκοπός του Ολυμπιακού στον σημερινό εντός έδρας αγώνα (21.00) με την ουραγό Αρμάνι Μιλάνο για τη 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εδραιωθεί στη δεύτερη θέση και η χάραξη της πορείας τους στον δεύτερο γύρο στοχεύει στην εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ, κυρίως με τις νίκες «εντός προγράμματος», όπως μπορεί να χαρακτηριστεί η αναμέτρηση με την ιταλική ομάδα.

«Προερχόμαστε από την ήττα στο Κάουνας και αυτονόητα θα αντιδράσουμε. Η βαθμολογική θέση της Αρμάνι τής δίνει το κίνητρο για να κάνει την ύστατη προσπάθεια και να διεκδικήσει πρόκριση στον δεύτερο γύρο. Δεν πρέπει να δώσουμε τέτοιες ευκαιρίες», είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που θα διαπιστώσει τον βαθμό ετοιμότητας των Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη και Μάντζαρη στην επιστροφή τους στη βασική πεντάδα.

Οι Πειραιώτες νίκησαν στον αγώνα του πρώτου γύρου (85-86) και στις έξι επόμενες αγωνιστικές, μέχρι το σημερινό παιχνίδι, η Αρμάνι καθηλώθηκε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (4 νίκες – 11 ήττες), ενώ ο Ολυμπιακός έχει ακριβώς αντίθετο ρεκόρ (11-4).

«Δεν είναι καλό να βλέπουμε τη θέση που έχουμε στη βαθμολογία. Δεν μας αρέσει και θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε. Τώρα θέλουμε να έχουμε ταυτότητα, συνέπεια και να παραμείνουμε σταθεροί στους δύσκολους καιρούς. Ο Ολυμπιακός και η επόμενη αντίπαλός μας, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ηγούνται στη διοργάνωση και αυτό εξηγεί τα πάντα. Δεν βλέπουμε εκείνους, όμως, αλλά τους εαυτούς μας», υπογράμμισε ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι και ζήτησε από τους παίκτες του να έχουν πίστη για να φύγουν νικητές από το ΣΕΦ.

Καλή άμυνα και αποφυγή δημιουργίας μεγάλων διαφορών στο σκορ θα είναι οι δύο βασικές προϋποθέσεις διεκδίκησης της νίκης από την Αρμάνι, σύμφωνα με τον Αμερικανό γκαρντ Αντριου Γκάουντλοκ.

• H πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου θα ολοκληρωθεί με τα παιχνίδια Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια, Ερ. Αστέρας – Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ – Χίμκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή