«Σφράγισαν» τις προκρίσεις

«Σφράγισαν» τις προκρίσεις

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος σφράγισαν τα εισιτήριά τους για τη φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας αμφότεροι των αντιπάλων τους σε ΟΑΚΑ, Τούμπα και «Γεντί Κουλέ» αντιστοίχως.

Η εντυπωσιακή ασίστ του Μασούντ Σοτζάι στο γκολ της ΑΕΚ, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να προσφέρει ο κατά τα άλλα υποτονικός αγώνας της Ενωσης με τον Παναιτωλικό. Το γκολ του Λόπες στο 66΄ για το τελικό 1-0 απλώς επισφράγισε την πρόκριση της ΑΕΚ στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος με συνολικό σκορ 5-0. Ο Μασούντ βρήκε την μπάλα ακριβώς πάνω στο σκάσιμο (σκροπ) και σημάδεψε τον Πορτογάλο που σκόραρε προ κενής εστίας, δίνοντας την ασίστ στο τέλειο ύψος και τον ιδανικό χρόνο. Η ποιότητα του Ιρανού είναι εμφανής και αποτυπώθηκε αγωνιστικά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ενώ ελπιδοφόρα ήταν και η παρουσία του έτερου νέου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Ερικ Μοράν. Ο Ισπανός χαφ έδειξε καλά στοιχεία με την μπάλα, οξυδέρκεια και ταχύτατη σκέψη αν και δεν είναι τόσο γρήγορος. Μέτριος για ακόμη ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Βίκτωρ Κλωναρίδης που από τη στιγμή που αποκτήθηκε δεν έχει προσφέρει στην Ενωση. Ο Μασούντ αποθεώθηκε από τους περίπου 4.000 φίλους της ΑΕΚ και ανταπέδωσε κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο. «Ηρθα στην ΑΕΚ γιατί είναι μια ομάδα με πολύ κόσμο και θέλω να βοηθήσω», ανέφερε ο Μοράν σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ενώ πρόσθεσε πως είναι έτοιμος στο 100% για να ενισχύσει την ομάδα στους επόμενους αγώνες.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Βράνιες (69΄ Τζανετόπουλος), Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Γκάλο (81΄ Γιούσης), Λόπες, Αϊντάρεβιτς, Μοράν, Μασούντ (76΄ Αραούχο), Κλωναρίδης, Γιακουμάκης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κουσιάδης (8΄ λ.τ. Κυριακίδης), Ροντρίγκες, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Γιαννιώτης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο  (46΄ Πάουλο), Κλέσιο, Φάρλεϊ  Ρόσα (69΄ Μοράρ), Βασιλούδης, Χόρχε Ντίας.

Με δεύτερη νίκη στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ (0-1), ο Πανιώνιος προκρίθηκε στα προημιτελικά και κάνει βλέψεις για να φτάσει ακόμα ψηλότερα στη διοργάνωση, περιμένοντας και τη βοήθεια της τύχης από την κλήρωση. Ο ΟΦΗ είχε δύσκολη αποστολή για να ανέτρεπε το 2-0 του πρώτου αγώνα στη Νέα Σμύρνη, ενώ οι «κυανέρυθροι» πίεσαν από την αρχή του αγώνα, ώστε να σκόραραν στο πρώτο ημίχρονο και τα κατάφεραν με τον Σπιριντόνοβιτς στο 28ο λεπτό, με σουτ εντός της περιοχής. Οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα, εκτιμώντας ότι στη φάση αντεπίθεσης του Πανιωνίου και ενώ είχαν αλλάξει πλευρές οι Μασούρας και Σπιριντόνοβιτς, ο δεύτερος έκανε κοντρόλ την μπάλα με το δεξί χέρι. Ο ΟΦΗ χρειαζόταν τέσσερα γκολ για να έφτανε στην πρόκριση και ο Πανιώνιος έκανε διαχείριση του χρόνου στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να απειληθεί.

ΟΦΗ: Στρέζος, Φαζός (53΄ Πλευράκης), Ποτουρίδης, Κομεσίδης, Μπολάκης, Κοιλιάρας, Νάστος, Παπαστεριανός (71΄ Κοντογιάννης), Παπατόλιος (83΄ Μονιάκης), Κουτσιανικούλης, Μάνος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Μπανανά, Γκιοατά (58΄ Σταυρόπουλος), Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Πινιώτης, Μασούρας (46΄ Βουκελάτος), Σπιριντόνοβιτς (66΄ Οικονομίδης), Σαββίδης, Γεσίλ.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ μετά το 5-1 στα Τρίκαλα, είχε διαδικαστικό έργο απέναντι στη θεσσαλική ομάδα την οποία νίκησε ξανά, αυτή τη φορά με το τιμητικό 2-1. Ο Λουτσέσκου ξεκούρασε αρκετούς βασικούς παίκτες και παράλληλα δοκίμασε αυτούς που είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής. Τα Τρίκαλα, όμως, κάθε άλλο παρά… αδιάφορα μπήκαν στο ματς. Πίεσαν τον ΠΑΟΚ, έτρεξαν, κέρδισαν μάχες και είχαν ευκαιρίες για περισσότερα από ένα γκολ, απέναντι σε έναν «Δικέφαλο του Βορρά» που δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή του και μοιραία το α΄ ημίχρονο να λήξει χωρίς τέρματα.

Στο β΄ μέρος δεν άλλαξε η εικόνα, πλην κάποιων επιθετικών εξάρσεων των δύο ομάδων, αλλά και αντίστοιχων απαντήσεων από τους τερματοφύλακες Σιαμπάνη και Αποστολίδη.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα «υπογράψει» τη ρεβάνς, μέσα σε 15΄ μπήκαν τρία γκολ. Στο 78΄ ο Πρίγιοβιτς πλάσαρε σε σχεδόν κενή εστία ύστερα από προσπάθεια του Μπίσεσβαρ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιλοσάβλιεφ με πανέμορφο πλασέ ισοφάρισε, όμως δύο λεπτά μετά, πάλι ο Πρίγιοβιτς έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με εκτέλεση πέναλτι.

ΠΑΟΚ: Σιαμπάνης, Πούγγουρας, Μαλεζάς, Κρέσπο (Μυστακίδης 60΄), Δεληγιαννίδης, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (Πέλκας 80΄), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Μακ (Κουλούρης 70΄), Πρίγιοβιτς.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Αποστολίδης, Χιντζίδης, Λεάνδρο (Βέρτζος 73΄) , Κοτσώνης, Πάνος, Τσιάρας, Ανδρεόπουλος, Ντίνας, Γροντής, Τόμιτς (Μιλοσάβλιεβιτς 62΄), Ζγκούρι (Ντακόλ 73΄).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή