Ξεφεύγει ο καβγάς Μουρίνιο – Κόντε

Ξεφεύγει ο καβγάς Μουρίνιο – Κόντε

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια άνευ προηγουμένου δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ τους έχουν παρασυρθεί οι προπονητές των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο και Αντόνιο Κόντε αντιστοίχως, χωρίς η αγγλική ομοσπονδία να παρεμβαίνει, όπως έχει κάνει σε άλλες περιπτώσεις επιβάλλοντας κυρώσεις.

Λάτρεις και οι δύο της δημοσιότητας, δεν αφήνουν λέξη να πέσει κάτω, πράγμα που μόνο ικανοποίηση προκαλεί στον γνωστό ως σκανδαλοθηρικό βρετανικό Τύπο. Πόσο μάλλον όταν υποβόσκει η νοοτροπία ότι «οι ξένοι προπονητές δεν ξέρουν να φέρονται όπως οι Αγγλοι». Στην περίπτωση αυτή ίσως να έχουν και δίκιο, καθώς τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη μεταξύ του Πορτογάλου και του Ιταλού πέφτουν βροχή, και ξεκίνησαν μάλλον αναίτια. Πρώτος ο κ. Μουρίνιο είπε προ ημερών ότι δεν φέρεται σαν «κλόουν» στον πάγκο, αναφερόμενος στους έντονους πανηγυρισμούς του κ. Κόντε χωρίς να τον κατονομάσει.

Ο τεχνικός της Τσέλσι σήκωσε αμέσως το «γάντι», καλώντας τον Πορτογάλο να θυμηθεί όσα έχει πει κι έχει κάνει στο παρελθόν. Ο κ. Μουρίνιο απάντησε ότι έχει κάνει πολλά λάθη, αλλά τουλάχιστον δεν έχει ποτέ του κατηγορηθεί για συμμετοχή σε στήσιμο αγώνων, υπενθυμίζοντας έτσι την ποινή τετράμηνου αποκλεισμού στον κ. Κόντε όταν κατηγορήθηκε ότι παρασιώπησε στήσιμο αγώνα στην Ιταλία ως προπονητής της Σιένα – αν και πρόπερσι τελικά αθωώθηκε.

Η απάντηση του κ. Κόντε ήταν δηκτική, χαρακτηρίζοντας τον κ. Μουρίνιο «μικρό άνθρωπο», ενώ χθες ο Ιταλός προπονητής έριξε την τελευταία –προς το παρόν– βολή, λέγοντας ότι τα λόγια που χρησιμοποίησε εις βάρος του ο κ. Μουρίνιο είναι σοβαρά και ο ίδιος δεν πρόκειται να τα ξεχάσει: «Μοιάζω με κάποιον που έχει μετανιώσει για όσα είπε; Εχουμε πει κάποια πράγματα κι οι δυο μας, και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Σημειώνεται ότι σε ενάμιση μήνα οι δύο ομάδες πρόκειται να τεθούν αντιμέτωπες για την Πρέμιερ Λιγκ.

Στον καβγά ενεπλάκη και ο πορτογαλικός Τύπος, με άρθρο στην αθλητική εφημερίδα «Ρέκορντ» να ερωτά χθες τον κ. Κόντε εάν γνωρίζει «τι σημαίνει ερυθροποιητίνη», αναφερόμενο στη μη αποδειχθείσα κατηγορία κατά της Γιουβέντους προ 20ετίας, όπου αγωνιζόταν τότε ο Ιταλός, για χρήση ορμονών που ενισχύουν το αίμα.

Βρετανός δημοσιογράφος σχολίαζε χθες ότι η αντιπαράθεση των δύο προπονητών μοιάζει με καβγά στην αυλή του σχολείου όπου μαλώνουν δύο παιδιά και οι άλλοι τους χαζεύουν χωρίς να παρεμβαίνουν.

Απόψε ο κ. Κόντε, πάντως, θα έχει άλλα στο μυαλό του, καθώς η Τσέλσι συγκρούεται με την Αρσεναλ για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Ο πρώτος από τους δύο αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων διεξάγεται στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή