Παναθηναϊκός: Να λιώσει τον πάγο των προβλημάτων του

Παναθηναϊκός: Να λιώσει τον πάγο των προβλημάτων του

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ ψηλό πήχυ καλείται να περάσει απόψε (19.30) ο Παναθηναϊκός για να μείνει «ζωντανός» στον θεσμό του Κυπέλλου, που αποτελεί τη μοναδική του διέξοδο για μια διάκριση στην εφετινή χρονιά των τόσων προβλημάτων και ίσως τον μόνο δρόμο που μπορεί να τον οδηγήσει στην Ευρώπη. Οι «πράσινοι» φιλοξενούν στη Λεωφόρο τη Λαμία και για να προκριθούν, οφείλουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 4-1 από το πρώτο παιχνίδι. Στόχος που μοιάζει «βουνό», με δεδομένο τα μεγάλα κενά που έχει ο Παναθηναϊκός στην επίθεση, σε μια περίοδο όπου μετρά μόλις 13 γκολ σε 16 αγώνες πρωταθλήματος, χωρίς να καταφέρει έστω και μία φορά να σκοράρει περισσότερα από δύο γκολ. Χρειάζεται τουλάχιστον τρία για να προκριθεί και για να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή πρέπει να αποδειχθεί αποτελεσματικός και να μη σπαταλήσει, όπως σε πολλά προηγούμενα παιχνίδια του, τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει.

Η επιστροφή του Μολίνς στην ενδεκάδα είναι μια κάποια λύση για τον Ουζουνίδη, που δείχνει διατεθειμένος να πάρει κάθε ρίσκο για να κυνηγήσει μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες αναλογούν στην ομάδα του μετά το βαρύ 4-1 στη Λαμία. Για να γίνει μια τέτοια θεαματική ανατροπή, πέρα από την αποτελεσματικότητα και την τύχη, χρειάζονται επίσης πίστη και υπομονή. Στα λόγια, τουλάχιστον, όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού τόνιζαν μετά το νικηφόρο 2-0 επί του Πλατανιά ότι πιστεύουν στην πρόκριση, όπως πίστευαν πέρυσι και τα κατάφεραν με μια μεγάλη αντεπίθεση στη Ριζούπολη, ανεξάρτητα από τον αποκλεισμό που προέκυψε στην επόμενη φάση.

Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε αυτή τη φορά, καθώς ενώ η αρχική εικόνα για τους Λουντ, Κολοβέτσιο ήταν ενθαρρυντική και υπήρχε ανησυχία μόνο για τον Μουνιέ, οι δύο πρώτοι δεν ένιωθαν καλά χθες και αποκλείστηκαν από την αποστολή. Ο Λουντ ζαλίζεται ακόμα από το κτύπημα στο κεφάλι και ο Κολοβέτσιος νιώθει αδύναμος από την τροφική δηλητηρίαση που πέρασε. Αντίθετα, το αιμάτωμα του Μουνιέ υποχώρησε και λογικά θα είναι στην αρχική ενδεκάδα. Ο Βαγγέλης Οικονόμου αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του απόψε, ως παρτενέρ του Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας. Οι Χίλιεμαρκ και Διούδης αναμένεται να επιστρέψουν στην ενδεκάδα.

ΠΑΟΚ για Μολέντο

Ο Μολέντο έμεινε ξανά εκτός αποστολής και λογικά δεν θα ξαναπαίξει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ενώ δημοσιεύματα από τη Βραζιλία τόνιζαν χθες ότι έχει συμφωνήσει με την Ιντερνασιονάλ και θα πιέσει με την «απειλή» της προσφυγής, παραμένει ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Ο Λιούμπος Μίχελ αναμενόταν χθες το βράδυ στην Αθήνα για νέες επαφές μαζί του και η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι διατεθειμένη να προσφέρει ένα καλύτερο συμβόλαιο στον Βραζιλιάνο για να κλείσει άμεσα η μεταγραφή. Η πρόταση του ΠΑΟΚ καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τον Παναθηναϊκό, σε αντίθεση μ’ αυτήν της Ιντερνασιονάλ που δεν προσφέρει χρήματα αλλά μόνο παίκτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή