Η Αυστραλία υποδέχεται το πρώτο γκραν σλαμ

Η Αυστραλία υποδέχεται το πρώτο γκραν σλαμ

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προβολείς στρέφονται στη Μελβούρνη όπου για 15 ημέρες θα… κτυπάει η καρδιά του παγκόσμιου τένις. Το πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς, το Αυστραλιανό όπεν συγκεντρώνει τους κορυφαίους τενίστες και τις καλύτερες τενίστριες του κόσμου. Η εκκίνηση των αγώνων του κυρίως ταμπλό γίνεται τη Δευτέρα, ενώ η αυλαία θα πέσει στις 28 του μηνός στα κορτ με σκληρή επιφάνεια της Μελβούρνης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως όσοι συμμετέχουν διεκδικούν συνολικά χρηματικά έπαθλα ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, ο νικητής γίνεται πλουσιότερος κατά 4 εκατομμύρια ευρώ.

Βιονικός Φέντερερ

Τον τίτλο στην Αυστραλία θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί ο 36χρονος πια και νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης Ρότζερ Φέντερερ. Ωστόσο, η κλήρωση δεν του «χαμογέλασε», αφού του έφερε στον δρόμο του τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο 30χρονος Σέρβος μετά απουσία έξι μηνών, λόγω τραυματισμού από τα κορτ επιστρέφει στη δράση και διασταυρώνεται με τον Ελβετό στον ημιτελικό γύρο. Ο περυσινός φιναλίστ και νούμερο 1 στον κόσμο, ο Ράφα Ναδάλ έχει βατά εμπόδια έως τον προημιτελικό γύρο, όπου βρίσκει τον Τσίλιτς, ενώ στην τετράδα συναντά τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Στον 1ο γύρο ο Ισπανός έχει εύκολο έργο, αφού αντιμετωπίζει τον βετεράνο Βίκτορ Εστρέλα Μπρούγκος.

Από την άλλη πλευρά, ο Ρότζερ Φέντερερ παίζει στον 1ο γύρο με τον Αλιάζ Μπέντενε. Οι πιθανοί αντίπαλοί του στον προημιτελικό γύρο είναι οι Νταβίντ Γκοφάν, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και Τόμας Μπέρντιχ. Ο πρώτος αντίπαλος του Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο Ντόναλντ Γιανγκ. Αλλά στον 2ο γύρο τον περιμένει μια δοκιμασία, αφού αναμένεται να έχει απέναντί του τον νικητή του σπουδαίου τουρνουά του Κατάρ, Γκάελ Μονφίς.

Ο Τσιτσιπάς

Στην Ντόχα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προχώρησε έως τον προημιτελικό γύρο, νικώντας στους «16» τον έμπειρο Γάλλο Ρισάρ Γκασκέ. Στους «8» ηττήθηκε από το νούμερο 5 στον κόσμο, τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ με 7-5, 6-4. Χάρη στην εξαιρετική πορεία του στο τουρνουά – προπομπός του Αυστραλιανού όπεν όπου ξεκίνησε από την προκριματική φάση, κέρδισε 11 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και ανέβηκε στην 80ή. Στόχος του 19χρονου Ελληνα πρωταθλητή είναι τους επόμενους μήνες να βρεθεί μέσα στις πρώτες 50 θέσεις.

Στον 1ο γύρο του μεγάλου ραντεβού της Μελβούρνης παίζει με ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου, τον Καναδό Ντένις Σαποβάλοφ (Νο 50). Εκτός απροόπτου, ο νικητής διασταυρώνεται στον 2ο γύρο με τον Γάλλο Τζο Βίλφριντ Τσόνγκα. Ο Κύπριος Μάρκος Παγδατής βρίσκει αρχικώς έναν τενίστα που θα περάσει στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά.

Η Σάκκαρη

Στο ταμπλό των γυναικών η Μαρία Σάκκαρη (Νο 51 στον κόσμο) ξαναβρίσκει την Κατερίνα Σινιάκοβα (Νο 59) στον 1ο γύρο ενός γκραν σλαμ. Οι δύο τενίστριες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες πέρυσι στο Γουίμπλεντον, όπου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 6-3, 6-4. Χωρίς καμία αμφιβολία η κλήρωση της Σάκκαρη θα πρέπει να χαρακτηριστεί ιδιαιτέρως δύσκολη. Επιπλέον, εφόσον περάσει στον 2ο γύρο, πιθανότατα «πέφτει» πάνω στο νούμερο 4 στον κόσμο, στην Ελίνα Σβιτόλινα.

Πριν από το Αυστραλιανό όπεν, η Ελληνίδα τενίστρια έπαιξε στον Σένζεν όπεν όπου ηττήθηκε στον 1ο γύρο από την Κόβινιτς. Ακολούθως, αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό γύρο του τουρνουά του Σίδνεϊ από την Κάπεντε Ρόιγκ. Αντιθέτως, η Σινιάκοβα έχει κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση στη χρονιά, αφού στο τουρνουά του Σένζεν έφθασε έως τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τη Σιμόνα Χάλεπ στο τρίτο σετ. Μάλιστα, στον δρόμο προς τον τελικό νίκησε τη Μαρία Σαράποβα.

Με βάση την κλήρωση, οι πιθανοί προημιτελικοί είναι οι: Χάλεπ – Πλίσκοβα, Μουγκουρούθα – Γκαρσία (ή Κέρμπερ ή Σαράποβα), Βίνους Ουίλιαμς – Γκέργκες, Βοζνιάκι – Τσιμπούλκοβα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή