Βασιλειάδης με ΠΑΕ για τις μετακινήσεις

Βασιλειάδης με ΠΑΕ για τις μετακινήσεις

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απελευθέρωση των μεμονωμένων μετακινήσεων, πλην των ντέρμπι, με αντιστάθμισμα την ενεργοποίηση του νόμου Κοντονή και ειδικότερα των διοικητικών κυρώσεων προς τις ΠΑΕ σε περιπτώσεις βίας σε αθλητικούς χώρους, θα προτείνει υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, στη συνάντηση που θα έχει μεθαύριο με εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ, καθώς και με τους προέδρους των ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκας. Ο υφυπουργός Αθλητισμού θεωρεί δυσλειτουργικό το νομικό πλαίσιο που υπάρχει και το οποίο αφενός μεν οδηγεί σε διαμαρτυρίες ομάδων προς το πρόσωπό του όταν υπάρχει απαγόρευση μεμονωμένης μετακίνησης (π.χ. ΑΕΚ για τη Λιβαδειά, ΟΣΦΠ για το ματς με τον Πλατανιά στο Κύπελλο), αφετέρου δε, οδηγεί σε παραβιάσεις υπουργικών αποφάσεων απαγόρευσης μετακίνησης, αλλά και σε οργανωμένες μετακινήσεις που γίνονται υπό τον μανδύα των μεμονωμένων.

Για παράδειγμα, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές υπήρξαν τέσσερις παραβιάσεις υπουργικών αποφάσεων. Ειδικότερα, παρότι είχε αποφασιστεί η απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης, φίλαθλοι της ΑΕΚ πήγαν στο Αγρίνιο και παρακολούθησαν τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, φίλαθλοι του Αρη πήγαν στο Αλκαζάρ και παρακολούθησαν τον αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας και φίλαθλοι του Αιγάλεω πήγαν στον Ταύρο και παρακολούθησαν τον αγώνα με τον Φωστήρα.

Επίσης, παρότι υπήρξε απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων του ΠΑΟΚ μετακινήθηκαν με πούλμαν μέχρι την Ηγουμενίτσα για τον αγώνα με την Κασσιόπη.

Οι παραπάνω παραβιάσεις υπουργικών αποφάσεων και η αυξητική τάση που υπάρχει, φέρνουν τον υφυπουργό Αθλητισμού προ των ευθυνών του και τον οδηγούν στην απόφαση άρσης της απαγόρευσης των μεμονωμένων μετακινήσεων φιλάθλων, υπό την προϋπόθεση οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου να δεχθούν την επιβολή κυρώσεων που προβλέπονται στον αθλητικό νόμο σε περίπτωση επεισοδίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή