«Απόνερα» Μολέντο μετά το «ναυάγιο»

«Απόνερα» Μολέντο μετά το «ναυάγιο»

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαξε όνομα προορισμού η κάρτα επιβίβασης του Ροντρίγκο Μολέντο και αντί για τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, ο Βραζιλιάνος αμυντικός ετοιμάζεται για το ταξίδι της επιστροφής του στο Πόρτο Αλέγκρε και την Ιντερνασιονάλ! Οι συνεχείς παλινωδίες του χάλασαν μια συμφωνία που ενώ έμοιαζε τελειωμένη, κάθε φορά όλα άρχιζαν ξανά από την αρχή. Η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να αποσυρθεί ο ΠΑΟΚ από τη διεκδίκηση του παίκτη και να στραφεί σε άλλες επιλογές, έστειλε ξανά τον Παναθηναϊκό στις διαπραγματεύσεις με την Ιντερνασιονάλ, με όρους πολύ διαφορετικούς. Βραζιλιάνικα ΜΜΕ κάνουν ήδη λόγο για προφορική συμφωνία, παρότι οι «πράσινοι» πιέζουν για κάτι παραπάνω, αλλά αφού ο Μολέντο έχει απορρίψει κάθε άλλη εναλλακτική, δεν μπορεί παρά να χορέψουν στον ρυθμό του. Συμβιβάζονται αναγκαστικά με αντάλλαγμα ένα ποσό μεταξύ 100 και 150.000 ευρώ, συν τη (μικρή) πιθανότητα να πάρουν και κάποιον παίκτη δανεικό. Αν ο Μολέντο είχε κλείσει στον ΠΑΟΚ, πέρα από 400.000 ευρώ, θα έπαιρναν και τους Κάτσε, Κωνσταντινίδη. Τουλάχιστον παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποκτήσουν δανεικό ώς το καλοκαίρι τον Μυστακίδη.

Ο Γιώργος Κουτρουμπής, βασικός παρτενέρ του Μολέντο μέχρι πρότινος, έμεινε και τυπικά ελεύθερος με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, με αναδρομική ισχύ από 27/12/17 και με αποκλειστική ευθύνη του Παναθηναϊκού. Η απόφαση βγήκε εσπευσμένα για να προλάβει ο Κουτρουμπής τη μεταγραφική περίοδο και άφησε σε προσωρινή εκκρεμότητα το ύψος των χρημάτων που του οφείλονται και τις δόσεις αποπληρωμής. Ιδια εξέλιξη αναμένεται να έχει τη Δευτέρα και η υπόθεση του Χουλτ, εκτός κι αν στο διάστημα που μεσολαβεί πάρει μεταγραφή, με την Αντερλεχτ και τη Νότιγχαμ να ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του. Οι συζητήσεις για τον δανεισμό του Ρέις στην ισραηλινή Αστόντ δεν προχώρησαν και ο Πορτογάλος συζητεί με ομάδα από την Ολλανδία. Μέσα σ’ όλα, ο Παναθηναϊκός χάνει και τον Μολίνς τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο. Θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή για το σύνδρομο των κοιλιακών – προσαγωγών που τον ταλαιπωρεί, με την ελπίδα να αποφύγει μια εγχείρηση που θα τον κρατήσει εκτός μέχρι το τέλος της περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός αποψιλώνεται χωρίς δυνατότητα ενίσχυσης και μιλώντας στο Novasports, ο Ουζουνίδης δεν έκρυψε τους προβληματισμούς του: «Πώς να κάνουμε συμφωνία με κάποιον παίκτη χωρίς να έχουμε λεφτά; Ο Παναθηναϊκός είναι σε μια διαδικασία πτώχευσης. Αυτό που κάνεις για να συντηρηθείς, είναι να πουλάς. Οπως σε ένα σπίτι πουλάς την τηλεόραση, τον καναπέ και κάθεσαι στο πάτωμα. Αυτό που κάνουμε, όμως, δεν είναι πωλήσεις, είναι αποχωρήσεις. Δεν εισπράττουμε. Προσπαθούμε να προχωρήσει λίγο ακόμα, να δούμε πού θα φτάσει. Υπάρχει από πίσω ένας λαός που υποφέρει. Εμείς υποφέρουμε από μέσα. Είμαστε η μοναδική ομάδα που μόνο φεύγουν οι παίκτες. Θα πρέπει αγωνιστικά, όμως, να κρατηθούμε και σε ένα επίπεδο. Περιμένω να έλθουν ακόμα πιο δύσκολα. Πρέπει να είναι κάποιος χαζός για να μη βλέπει την κατάσταση. Γίνεται προσπάθεια από όλους μας για να σωθεί η ομάδα. Οταν ήρθα στον Παναθηναϊκό δεν ήταν φιλοδοξία μου να σώσω τις ηλιθιότητες των προηγούμενων χρόνων. Παρ’ όλα όσα ζούμε εδώ και τέσσερις μήνες, αυτός ο σύλλογος υπάρχει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή