«Βασίλισσα» σε νευρική κρίση

«Βασίλισσα» σε νευρική κρίση

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο χαστούκι στο πρόσωπο της πρωταθλήτριας Ευρώπης και κόσμου, δηλαδή η ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Βιγιαρεάλ μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» την περασμένη αγωνιστική στο ισπανικό πρωτάθλημα, όχι μόνο υποχρέωσε τον σύλλογο σε αναπροσαρμογή στόχων για φέτος, αλλά και προκάλεσε θύελλα αμφισβήτησης για τον Ζινεντίν Ζιντάν εν μέσω μάλιστα μεταγραφικής περιόδου. Αρκεί όμως μια τρίμηνη κρίση για να διώξει τον προπονητή των δύο συνεχόμενων Τσάμπιονς Λιγκ;

Δεν είναι μαθημένη η Ρεάλ να βρίσκεται στην τέταρτη θέση της Πριμέρα Ντιβισιόν, στο όριο δηλαδή της πρόκρισης στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε να μένει δεύτερη στην Ευρώπη πίσω από την Τότεναμ σε όμιλο του κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού.

Αλλεπάλληλα αποτυχημένα αποτελέσματα όχι μόνον εκτός αλλά και εντός έδρας έφεραν τη Ρεάλ 19 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο και αήττητη Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, με την κρίση στο «Μπερναμπέου» να επιδεινώνεται σημαντικά από το ταπεινωτικό 3-0 των Καταλανών επί των Καστιγιάνων στη Μαδρίτη και μετά.

Το πρωτάθλημα πλέον έχει… πετάξει, και στόχοι (μετά τις κατακτήσεις του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων) μένουν το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο Ισπανίας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι για τη Ρεάλ βαθμολογικά η ζώνη του υποβιβασμού είναι τρεις βαθμούς πιο κοντά από ό,τι η κορυφή…

Κάτι ο κορεσμός των παικτών, κάτι κάποιες ατυχίες και κάτι το ότι στο πρωτάθλημα ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν σκοράρει (τέσσερα μόνο γκολ έναντι εννιά στο Τσάμπιονς Λιγκ), και τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν.

Οι αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Καρίμ Μπενζεμά και, κυρίως, του Γκάρεθ Μπέιλ είναι σε μόνιμη βάση, παίκτες μπαινοβγαίνουν στην ενδεκάδα χωρίς πρόοδο και ο Ρονάλντο διαρρέει ότι νιώθει προδομένος από τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ που δεν του βελτιώνει το συμβόλαιο όπως του είχε υποσχεθεί το καλοκαίρι. Οι δε φήμες περί νέων πολυδάπανων αγορών, όπως του Χάρι Κέιν, του Νεϊμάρ και άλλων, μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέουν στους υπάρχοντες παίκτες οι οποίοι πριν από επτά μόλις μήνες φόρεσαν το δωδέκατο ευρωπαϊκό στέμμα στη «βασίλισσα» της Ευρώπης.

Και όλα αυτά ενώ στις 14 Φεβρουαρίου περιμένει η μεγάλη πρόκληση της σεζόν με τους νοκ άουτ αγώνες για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην υπερφιλόδοξη φέτος Παρί Σεν Ζερμέν. Τυχόν αποτυχία και εκεί θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για την «παλόμα μπλάνκα».

Ηδη άρχισε και η ονοματολογία για τον διάδοχο του Ζινεντίν Ζιντάν, με επικρατέστερα ονόματα στον πάντα καλοθελητή Τύπο εντός κι εκτός Ισπανίας να είναι ο εκλέκτορας της Γερμανίας Γιόαχιμ Λεβ, ο πρωταθλητής Αγγλίας με την Τσέλσι Αντόνιο Κόντε, ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο της Τότεναμ, αλλά και –μάλλον απροσδόκητα– ο τεχνικός της Αρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Γερμανίας φέρεται να είναι ο υπ’ αριθμόν 1 υποψήφιος, όμως έχει συμβόλαιο με τη γερμανική ομοσπονδία έως το 2020, άρα θα κοστίσει λίγο… παραπάνω.

Πρέπει όμως να φύγει ο Γαλλοαλγερινός προπονητής, που πήρε μια Ρεάλ επίσης σε κρίση προ δύο ακριβώς ετών και την έφερε ξανά και ξανά στον ευρωπαϊκό θρόνο; Οι απόψεις διίστανται στη Μαδρίτη (και όχι μόνο). Κάποιοι ζητούν άμεσα αλλαγή ώστε να περισωθεί τουλάχιστον ο ευρωπαϊκός στόχος, ενώ άλλοι φωνάζουν για «κρεατομηχανή», όπως η εφημερίδα «Μάρκα», ζητώντας αλλαγές αλλού και όχι στην τεχνική ηγεσία.

Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι ακόμη και αν δεν τον απολύσουν, ο Ζιντάν σκέπτεται να φύγει μόνος του από την ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι. Είναι γεγονός πως φέτος η απόδοση της Ρεάλ υπό τον Ζιντάν δεν έχει καμία σχέση με αυτή των προηγουμένων σεζόν, και ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο βάσει των ψήφων των συναδέλφων του φέρεται κουρασμένος με την τεράστια πίεση, που αποτελεί κομμάτι της δουλειάς αυτής στους «μερένχες». Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή