Eνα VAR δεν μας σώζει

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειδή μάλλον δεν βρήκαν οι κυβερνώντες και οι αρμόδιοι του ελληνικού ποδοσφαίρου τους «αδιάφθορους» για να εξυγιάνουν το άθλημα, αποφάσισαν να ζητήσουν τη συνδρομή της τεχνολογίας. Και από ό,τι φαίνεται, το VAR (Video Assistant Referee) θα μπει στη ζωή μας από το νέο πρωτάθλημα. Αυτό τουλάχιστον ελπίζουν, αυτοί που εξήγγειλαν, πως θα ακολουθήσουμε τις Πορτογαλία, Γερμανία και Ιταλία.

Το θέμα δεν είναι αν συμφωνεί κάποιος πως μπορεί η χρήση της τηλεόρασης να εξαλείψει τα λάθη, ανθρώπινα ή όχι, των διαιτητών. Σίγουρα αυτό θα επιτευχθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Η όποια αντίρρηση υπάρχει, θεωρώ πως πρέπει να επικεντρωθεί στο εάν τελικά μετατραπεί το παιχνίδι σε… playstation. Γιατί, έτσι όπως πάμε, θα καταλήξουμε η τεχνολογία να διορθώνει και τα λάθη των παικτών κατά τη διάρκεια του αγώνα…

Για να μην ξεφύγω όμως σε… μελλοντολογία, πιστεύω πως επειδή, εδώ είμαστε, Βαλκάνια και όχι παίξε-γέλασε, θα βρεθούν πάλι, αρκετοί που θα αμφισβητούν αυτούς που θα χειρίζονται τα μηχανήματα. Ποιος αποκλείει την περίπτωση να θεωρηθούν «πληρωμένοι» οι τεχνικοί και αλλοίωσαν την πραγματική εικόνα στην προσομοίωση; Ηδη, δεν υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν πως η «γραμμή» στα οφσάιτ μπαίνει κατά το δοκούν;

Πιστεύω πως για να αλλάξει κάτι προς το καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το μόνο που χρειάζεται είναι η αλλαγή νοοτροπίας και ορισμένων παραγόντων… παλαιάς κοπής. Και φυσικά, να σταματήσουν οι εκάστοτε πολιτικοί να το εκμεταλλεύονται για ψηφοθηρικούς λόγους με συγκυριακές συμμαχίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή