Ποδόσφαιρο: Το ντέρμπι ξεκίνησε νωρίς

Ποδόσφαιρο: Το ντέρμπι ξεκίνησε νωρίς

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ξεχωριστό ρετιρέ για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δημιούργησαν τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, με την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο να χάνουν πολύτιμο έδαφος με τις ισοπαλίες που έφεραν εκτός έδρας σε Λάρισα και Γιάννενα αντίστοιχα. Με την ένατη συνεχόμενη νίκη τους, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τη διαφορά του ενός βαθμού από τον «Δικέφαλο του Βορρά» και οδηγούν σταθερά την κούρσα, αλλά δέχονται μεγάλη πίεση από τον (επίσης αλάνθαστο εδώ και καιρό) ΠΑΟΚ, που έχει το πλεονέκτημα του μεταξύ τους αγώνα στην Τούμπα σε ένα μήνα από τώρα. Μένοντας πλέον τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή και έχοντας την υποχρέωση να παίξει και στο Φάληρο και στην Τούμπα, η ΑΕΚ μοιάζει λιγότερο πειστική στο κυνήγι του τίτλου, είναι όμως πολύ νωρίς ακόμη για να τεθεί εκτός μάχης. Μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Η μπάλα έφυγε γρήγορα από τα ματς του πρωταθλήματος και πέρασε στο Κύπελλο, όπου το «μπρα ντε φερ» Ολυμπιακού και ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ πριν από τη σέντρα του αυριανού πρώτου προημιτελικού στο «Γ. Καραϊσκάκης». Είναι το πρώτο από τα τρία μεταξύ τους παιχνίδια μέσα σε δύο εβδομάδες και η ένταση ξεχειλίζει πριν καν κυλήσει η μπάλα, με αφορμή (τι άλλο;) τη διαιτησία. Ο ορισμός του Τάσου Σιδηρόπουλου στο αυριανό ντέρμπι προκάλεσε την αντίδραση του Ολυμπιακού, με σκληρές δηλώσεις του αντιπροέδρου του Σάββα Θεοδωρίδη: «Ο ορισμός Σιδηρόπουλου είναι μια πρόκληση. Είδαμε τι έγινε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στον α΄ γύρο. Δεν ξεχνάμε την εχθρικότητά του, σε κάθε στιγμή που διαιτήτευσε τον Ολυμπιακό. Και τώρα στέλνουν αυτόν, με παρατηρητή έναν ακόμα γνωστό θιασώτη της δήθεν εξυγίανσης. Θέλω να ζητήσω από τον κόσμο του Ολυμπιακού, που θα βρεθεί στο γήπεδο, να μη δώσει την παραμικρή αφορμή σε όλους αυτούς. Μας δικαίωσαν απόλυτα για τη στάση μας να ζητήσουμε ξένους διαιτητές και το θέμα δεν θα μείνει εδώ. Ο Σιδηρόπουλος είναι άρρωστος αντι-Ολυμπιακός και ο κ. Κουκουλάκης τον βάζει επίτηδες. Είδαν την υπεροπλία του Ολυμπιακού και να τι κάνουν. Ας πάρει θέση ο κ. Βασιλειάδης, αλλιώς είναι συνυπεύθυνος».

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν αιχμηρή και επικεντρώθηκε στο πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός στο ματς με την Ξάνθη, με το οποίο άνοιξε το σκορ: «Φαίνεται ότι πιάνει η τακτική της κλάψας που ακολουθούν. Το είδαμε μόλις χθες με το “μαϊμού” πέναλτι που πήραν από τον Καραντώνη», για να απαντήσει στο ίδιο ύφος ο διευθυντής επικοινωνίας των «ερυθρολεύκων», Κ. Καραπαπάς: «Το να μιλάει για “κλάψα” η ομάδα που είναι συνώνυμο της Μάρθας Βούρτση, είναι κωμικό. Το να μιλάει για πέναλτι “μαϊμού” η ομάδα που πήρε πέναλτι από τον Βάτσιο σχεδόν στο κέντρο του γηπέδου είναι τραγικό». Αντιδράσεις για τον ορισμό ενός διαιτητή υπήρξαν και σε άλλο ζευγάρι των προημιτελικών, με τη Λάρισα να εκδίδει (ήπια) ανακοίνωση, διαμαρτυρόμενη για την απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει Ηπειρώτη διαιτητή (Κομίνη) στον αγώνα της με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Θέμα με τη διαιτησία υπήρξε και στον αγώνα πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα. Παρά το εμφατικό 4-0 υπέρ των «πρασίνων», ο διαιτητής Μπλάνας παραπέμπεται από τον παρατηρητή διότι δεν έδωσε τρία (!) πέναλτι υπέρ τους, σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι σκόραραν για πρώτη φορά στην εφετινή περίοδο περισσότερα από δύο γκολ κι ας μην είχαν κλασικό επιθετικό στην ενδεκάδα τους! Η νίκη αυτή σε συνδυασμό με τις απώλειες του Πανιώνιου και του Αστέρα Τρίπολης επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να κοιτάει (από απόσταση 5 βαθμών) την 5η θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά αυτή την εποχή έχει άλλες προτεραιότητες. Η αδυναμία του να κλείσει θετικά την υπόθεση Μολέντο (συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Ιντερνασιονάλ) ή γενικώς κάποια πώληση παίκτη του, δεν έφερε ρευστό στα ταμεία του ώστε να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης προς στους Τελάντερ, Ταυλαρίδη, Εσιέν, Λέτο και Τοτσέ, οι προσφυγές των οποίων εκδικάζονται αύριο και ειδικά οι δύο πρώτες, προβάλλουν αρκετά απειλητικές για αφαίρεση βαθμών.

Οι «πράσινοι» έχουν συμφωνήσει προφορικά με τον ΠΑΟΚ για να αποκτήσουν τον Κωνσταντινίδη ως ελεύθερο και τον Μυστακίδη δανεικό ώς το καλοκαίρι, ενώ είναι σε διαδικασία πώλησης και ο Βιγιαφάνες, ο εκπρόσωπος του οποίου μετέφερε χθες το ενδιαφέρον (και όχι πρόταση) κάποιων ομάδων. Η νίκη του Παναθηναϊκού προκάλεσε την απομάκρυνση του Σάκη Τσιώλη από την Κέρκυρα πριν προλάβει να συμπληρώσει μήνα από τότε που την ανέλαβε, λίγο πριν από το καθοριστικό ματς με τον Πλατανιά το Σάββατο. Οι Κρητικοί πέτυχαν την πρώτη τους νίκη μετά 12 σερί ήττες, αναθέρμαναν τις όποιες ελπίδες τους για παραμονή και αντιμετωπίζουν ως «τελικό» το παιχνίδι τους στην Κέρκυρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή