Αναβρασμός στην άρση βαρών με την απομάκρυνση Λεωνίδη

Αναβρασμός στην άρση βαρών με την απομάκρυνση Λεωνίδη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεραυνός εν αιθρία αποτέλεσε για τους αθλητές της άρσης βαρών η απομάκρυνση, μέσω email, του Βαλέριου Λεωνίδη από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή και η «έξωση» από το προπονητήριο του Αγίου Κοσμά, ύστερα από εντολή του προέδρου της ομοσπονδίας Πύρρου Δήμα. Το άθλημα, τα τελευταία χρόνια, περνάει κρίση και οι αρσιβαρίστες, όπως μας λένε, τρώνε σε συσσίτια της Eκκλησίας.

Ο ασημένιος oλυμπιονίκης της Ατλάντας αντικαταστάθηκε από τον Χρήστο Κωνσταντινίδη (8ος στους Ολυμπιακούς του 1988), ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια είχε καταγγείλει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο Χρήστος Ιακώβου χορηγούσε απαγορευμένες ουσίες στην τότε «dream team», μέλος της οποίας ήταν και ο σημερινός πρόεδρος της ΕΟΑΒ Πύρρος Δήμας. Στη συνέχεια ανακάλεσε τις κατηγορίες. Βοηθός του κ. Κωνσταντινίδη στην εθνική ομάδα θα είναι ο αδελφός του παλαιού oλυμπιονίκη, ο Οδυσσέας Δήμας, ενώ ο Βαλέριος Λεωνίδης υποβαθμίστηκε στη θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης.

Ο Βαλέριος Λεωνίδης ενημερώθηκε με email για την αλλαγή. Του ζητούσαν (στον πληθυντικό) να παραδώσει και το κλειδί του προπονητηρίου, αλλά πριν προλάβει να το κάνει κάποιοι άλλαξαν τις κλειδαριές και όταν οι αθλητές πήγαν για προπόνηση βρήκαν τον χώρο που είχαν στεγάσει τα όνειρά τους, κλειστό.

«Μας πέταξαν έξω από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, πραξικοπηματικά. Ευτυχώς, έχω τον σύλλογό μου, τον Παναθηναϊκό για να κάνω προπονήσεις. Οσα παιδιά είναι από επαρχία, θα αναγκαστούν να φύγουν γιατί δεν έχουν ούτε πού να μείνουν. Ξεκίνησα το άθλημα έχοντας τον κ. Δήμα ως ίνδαλμα. Πλήρης απομυθοποίηση. Αλλο στο “γυαλί” και άλλο στην πραγματικότητα. Μας “κρέμασε” και έβαλε για εθνικό προπονητή έναν άνθρωπο που είχε κατηγορήσει την ομάδα του για χρήση ουσιών, άσχετο εάν στη συνέχεια τα “μάζεψε”», δήλωσε στην «Κ» ο 26χρονος πρωταθλητής Ελλάδος στα 85 κ. Θοδωρής Ιακωβίδης και αναφερόμενος στην κατάσταση που υπήρχε στην Εθνική, πρόσθεσε: «Τι νας σας πω; Οτι τρώγαμε στο συσσίτιο ενορίας στην Καλλιθέα; Ας είναι καλά ο πατήρ Σισώης, τίποτα άλλο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή