ΕΟΑΒ: Επανεκκίνηση στην άρση βαρών

ΕΟΑΒ: Επανεκκίνηση στην άρση βαρών

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας γύρω από τις εξελίξεις στην άρση βαρών έδωσε, μέσω ανακοίνωσης, η διοίκηση της ομοσπονδίας. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η ΕΟΑΒ έχει σκοπό να δημιουργήσει μία καινούργια ομάδα με νέα παιδιά, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν επιτυχίες.

«Με βάση τη διαπίστωση ότι τον τελευταίο χρόνο η λειτουργία και παρουσία του αθλήματος σε αγωνιστικό επίπεδο είχε αγγίξει το χαμηλότερο σημείο του και τα εμπόδια και οι δυσλειτουργίες που είχαν επέλθει, ακόμα και στην ανάπτυξή του, ήταν παραπάνω από ορατά, το Δ.Σ. της ΕΟΑΒ με τη νέα σύνθεση αποφάσισε να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές με άμεσο στόχο την επαναφορά του αθλήματος εκεί που πραγματικά αξίζει», αναφέρει η ανακοίνωση και τονίζει ότι ο μέχρι χθες ομοσπονδιακός Βαλέριος Λεωνίδης «προήχθη» σε προπονητή ανάπτυξης: «Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών, οι οποίες στοχεύουν στην επανεκκίνηση του αθλήματος και λόγω του ότι το βάρος θα πέσει στις μικρές ηλικίες αθλητών, αποφασίστηκε η προαγωγή στη θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης της ομοσπονδίας του πλέον κατάλληλου ανθρώπου για τον σκοπό αυτό, του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού και Ολυμπιονίκη Βαλέριου Λεωνίδη». Ο ολυμπιονίκης της Ατλάντας και επί 10 χρόνια προπονητής αντικαταστάθηκε από τον Χρήστο Κωνσταντινίδη και τον Οδυσσέα Δήμα, αδελφό του προέδρου της ΕΟΑΒ Πύρρου Δήμα. «Νομίζουν ότι είμαι χαζός. Από τότε που ξεκίνησα στην ομάδα, εγώ έκανα και αυτή τη δουλειά», δήλωσε ο Βαλέριος Λεωνίδης στην «Κ».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εθνική ομάδα είχε κλείσει τον αγωνιστικό κύκλο και οι αθλητές έφτιαξαν μόνοι τους εθνική ομάδα. «Μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου η προηγούμενη διοίκηση δεν έστειλε κανέναν αθλητή, η εθνική ομάδα έκλεισε τον αγωνιστικό της κύκλο για το 2017. Με βάση τον αγωνιστικό σχεδιασμό τα νέα εθνικά και προεθνικά κλιμάκια θα συγκροτηθούν τον Φεβρουάριο με βάση τα αποτελέσματα του πρόσφατου Πανελληνίου Πρωταθλήματος και τους αγώνες επιλέκτων, οι οποίοι θα διεξαχθούν. Οι αθλητές που είχαν συγκροτήσει την εθνική ομάδα με δική τους πρωτοβουλία συνέχισαν να προπονούνται στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά. Η ΕΟΑΒ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε εθνική ομάδα, εν λειτουργία, τους επέτρεψε να μείνουν στα καταλύματα του Αγίου Κοσμά, καθώς θα κατέβαλε το ενοίκιο έως το τέλος του χρόνου».

Επίσης γίνεται λόγος ότι το προπονητήριο το χρησιμοποιούσαν και αθλητές που δεν είχαν δικαίωμα, ενώ τονίζουν ότι θα υπάρξει«επαναδιοργάνωση σε όλα τα επίπεδα του προπονητηρίου της εθνικής ομάδος στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, με συγκεκριμένες νέες προδιαγραφές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή