Ο επόπτης σημάδεψε το ματς της Τούμπας

Ο επόπτης σημάδεψε το ματς της Τούμπας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεράστιο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με 2-0 του Ατρομήτου, χάρη σε γκολ των Πέλκα και Σάχοφ. Το τέρμα του διεθνούς μέσου που έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο σκόρερ ήταν σε εμφανέστατη θέση οφσάιντ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες έχασαν από μία μεγάλη ευκαιρία. Στο 9ο λεπτό, ο Βασιλακάκης έκανε πολύ όμορφη προσπάθεια από τα δεξιά, διανύοντας περίπου 40 μέτρα και, αφού μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Ντιγκινί, που σούταρε στην κίνηση με την μπάλα να παίρνει τροχιά για γκολ, αλλά ο Μάτος έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης, ο ΠΑΟΚ απάντησε γυρνώντας την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ του Μακ από πλάγια θέση πέρασε εκτός εστίας. Ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα στο 19ο λεπτό με τον Πέλκα, που σκόραρε εξ επαφής, όντας σχεδόν πλήρως εκτεθειμένος. Ο Βιεϊρίνια έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, σέντραρε στην περιοχή και ο Σάχοφ με τακουνάκι έδωσε στον Πέλκα, που άνοιξε το σκορ από εμφανή θέση οφσάιντ. Στο 30΄, Πέλκας και Ντάουντα χτύπησαν κεφάλι με κεφάλι και ο μέσος του ΠΑΟΚ αποχώρησε τραυματίας (κάταγμα στην μύτη). Στο τέλος του πρώτου μέρους, οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ, αλλά οι Βασιλακάκης και Κουλούρης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν πιο γρήγορος χωρίς να καταγραφούν πάρα πολλές μεγάλες φάσεις. Ο Ατρόμητος πίεσε ψηλά δυσκολεύοντας αρκετά την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, που αδυνατούσε να δημιουργήσει σωστά το παιχνίδι του. Παρά το γεγονός πως η ομάδα του Περιστερίου είχε αρκετές ευκαιρίες να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων, δεν έφτασε κοντά στην ισοφάριση, εξαιρουμένης μιας κεφαλιάς του Βασιλακάκη, που εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης στο 65΄. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ βρήκε δεύτερο γκολ με τον Σάχοφ στο 86΄, που σκόραρε με γυριστή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ελ Καντουρί.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Λημνιός, Πέλκας (35΄ Ελ Καντουρί), Μακ (82΄ Κάμπος), Κουλούρης (64΄ Πρίγιοβιτς).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μίρκοβιτς, Κιβρακίδης, Μάντσον, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Σάκιτς, Μπουσούλατζιτς, Νάτσος (84΄ Ουμπίντες), Βασιλακάκης, Ντάουντα (73΄Βασιλείου), Ντιγκινί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή