Η Ελλάς… θερμαίνεται ενόψει Χειμερινών

Η Ελλάς… θερμαίνεται ενόψει Χειμερινών

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για την επιβίβαση στην πτήση για την Πγιονγκτσάνγκ, οι Ελληνες αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (9-24/2) κάνουν τις τελευταίες τους προπονήσεις ώστε να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Με το εθνόσημο θα αγωνιστούν οι Γιάννης Αντωνίου, Σοφία Ράλλη (αλπικά), Απόστολος Αγγέλης και Μαρία Ντάνου (δρόμοι αντοχής).

Τους τελευταίους μήνες τα αγωνιστικά αποτελέσματα των χιονοδρόμων μας ήταν, σε σχέση με το παρελθόν, βελτιωμένα και, όλα δείχνουν, ότι στη Ν. Κορέα θα φέρουν καλά πλασαρίσματα. «Είναι η τρίτη φορά που θα πάρω μέρος σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτή τη φορά τοποθετώ υψηλότερα των πήχυ των προσδοκιών. Θέλω να μπω ανάμεσα στις καλύτερες 30 αθλήτριες των αγωνισμάτων μου», δήλωσε η Σοφία Ράλλη στην «Κ».

Η πρωταθλήτρια στα αλπικά θα είναι η σημαιοφόρος στην Τελετή Εναρξης.

Βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και όλα δείχνουν ότι ξεπέρασε τον πρόσφατο τραυματισμό της. «Εκανα προπόνηση και παρόλο που ήταν δύσκολη δεν ένιωσα κάποια ενόχληση. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά», τόνισε η 30χρονη αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, η οποία θα πάρει μέρος στα αγωνίσματα της τεχνικής και της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης.

Ο πρωταθλητής των αλπικών Γιάννης Αντωνίου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 23χρονος φοιτητής των ΤΕΦΑΑ θα αγωνιστεί και αυτός στην τεχνική και στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση. «Θέλω στη Ν. Κορέα να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις που κάνω τον τελευταίο καιρό. Στόχος μου είναι να μπω μέσα στους 40-45 καλύτερους αθλητές των αγώνων. Θεωρώ ότι είμαι σε αρκετά καλή κατάσταση και θα προσπαθήσω για το καλύτερο», δήλωσε στην «Κ».

Για δεύτερη φορά θα βρεθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο πρωταθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου Απόστολος Αγγέλης. Είναι 25 ετών και θα πάρει μέρος στα 15 χλμ. ελεύθερης τεχνικής.

Το «κουαρτέτο» των Ελλήνων χιονοδρόμων ολοκληρώνεται με τη Μαρία Ντάνου. Είναι 28 ετών και θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην κορυφαία διοργάνωση των χειμερινών αθλημάτων. Θα πάρει μέρος στα 10 χλμ. ελεύθερης τεχνικής και έχει ως στόχο μία θέση ανάμεσα στις 50 καλύτερες αθλήτριες.

Μπορεί οι στόχοι των αθλητών μας να μη μας εντυπωσιάζουν, καθώς έχουμε συνηθίσει να πανηγυρίζουμε διακρίσεις από τα «θερινά» αθλήματα. Πρέπει, όμως, να αναλογιστούμε ότι οι χιονοδρόμοι ζουν και προπονούνται σε μία χώρα που έχει ελάχιστους μήνες χιόνι. Αυτό σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τη μείωση των επιχορηγήσεων, που δεν επιτρέπουν μεγάλες προετοιμασίες στο εξωτερικό, δείχνει το μέγεθος της δυσκολίας της προσπάθειάς τους. Η ελληνική αποστολή θα μεταβεί στη Ν. Κορέα στις 5 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή